IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Citigoup обяви по-добра от очакванията печалба за второто тримесечие

Приходите за същия период на американския банков гигант обаче са леко под прогнозите

16:20 | 13.07.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американската банка Citigoup съобщи, че печалбата ѝ за второто тримесечие е по-добра от очакванията, въпреки че приходите за периода са леко под прогнозите, съобщава CNBC.

Печалбата на акция на глобалния банков гигант е нараснала с 27% на годишна основа до 1,63 долара спрямо прогнозираните от Thompson Reuters 1,56 долара. В същото време компанията обяви приходи от 18,468 млрд. долара спрямо прогнозираните 18,512 млрд. долара. Нетната печалба на Citigroup е нараснала с 16% до 4,49 млрд. долара.

До обявяването на резултатите в петък цената на акциите на американската банка бе отписала над 8% от стойността си от началото на годината, изоставайки зад конкуренти като Bank of America и JPMorgan Chase, чиито акции поевтиняват съответно с над 2% и 0,8% от началото на годината. Citigoup Citigoup

В края на юни Citigroup обяви, че ще увеличи дивидента си за тримесечието с 13% до 45 цента на акция и ще пристъпи към обратно изкупуване на акции на стойност 17,6 млрд. долара в идните 12 месеца, след като премина успешно ежегодните стрес тестове на Федералния резерв.

Банката обяви по-добри от очакванията печалба и приходи и през първото тримесечие. Резултатите й за този период получиха тласък от по-ниските корпоративни данъци и силните приходи от търговия.

По-рано в петък JPMorgan постави началото на сезона на отчетите, като обяви резултатите си за второто тримесечие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още