Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Dow не успява да продължи силното си представяне*

Индексът започва сесията във вторник със спад, след като в понеделник напредна с над 580 пункта

Dow не успява да продължи силното си представяне*

Снимка: Getty

Американският борсов индекс на сините чипове Dow Jones Industrial Average не успя да продължи силното си представяне от понеделник, когато отбеляза най-добрия си търговски ден от март насам, съобщава CNBC. Показателят изтрива 0,3% от стойността си в началото на борсовата сесия във вторник.

От своя страна, широкият измерител S&P 500 изтрива 0,1%, оставайки само на 0,8% от последния си рекорд. Технологичният бенчмарк Nasdaq Composite пък остава почти без промяна половин час след началото на редовната търговия.

На този фон по-рано през деня биткойнът падна под прага от 30 хил. долара за първи път от януари насам – понижение, което бе ускорено от новите ограничения върху криптовалутата в Китай. Поевтиняването стигна над 11% до 29 133,71 долара.

Акциите на Alphabet поевтиняват леко, след като Европейската комисия започна официално антитръстово производство, за да установи дали дъщерната компания Google е нарушила правилата на ЕС за конкуренцията, като предпочита да ползва свои собствени услуги за онлайн рекламни технологии (така наречената Ad Tech) за сметка на конкурентни доставчици на рекламни технологии, рекламодатели и онлайн издатели.

В понеделник Dow напредна с 580 пункта, отбелязвайки най-добрия си ден от 5 март на фона на поскъпване на акциите, свързани с възстановяването на икономиката.

„Акциите осъществиха силен отскок в понеделник, въпреки че всичко, което S&P направи, бе да компенсира спада си от сряда“, коментира Адам Крисафули от Vital Knowledge.

Инвеститорите са фокусирани върху редовното изказване на управителя на Фед Джером Пауъл пред Камарата на представителите по-късно днес за отговора на централната банка на ефектите от пандемията. Очаква се коментарите му да подкрепят очакванията, че Фед е готов по-скоро да започне дискусии за премахване на някои от безпрецедентните си мерки за стимулиране на икономиката.

„Откакто последно се видяхме, икономиката показа устойчиво подобрение“, се очаква да каже Пауъл в публикувани предварително откъси от изказването му. „Инфлацията се ускори значително през последните месеци“, предстои да каже Пауъл, който също така ще допълни, че по-голяма част от нея е вследствие на временни ефекти и че очаква увеличението на цените да се задържи обратно на 2% дългосрочно.

При американските държавни ценни книжа доходността по 10-годишните и 30-годишните облигации расте до съответно 1,489% и 2,123%.

Доларовият индекс също се покачва с 0,1% до 92,02 пункта.

На стоковите пазари разликата в цената на двата основни сорта намалява до малко над долар. Фючърсите върху американския сорт WTI поскъпват с 0,1% до 73,75 долара за барел, а тези върху международния бенчмарк Брент остават без промяна на 74,9 долара за барел.

Златото на свой ред поевтинява с близо половин процент до 1774,8 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17 ч.

По статията работиха: Елена Илиева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Разпродажбите изтриха 130 млрд. долара от пазарната капитализация на Amazon