Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Фед: Бизнесът е търсил по-малко заеми от банките през третото тримесечие

Понижението е слабо, но е донякъде изненадващо предвид облекчаването на част от стандартите за отпускане на кредити

Търсенето на заеми от страна на бизнеса е отслабнало леко през третото тримесечие, въпреки че банките в САЩ облекчиха стандартите си за кредитиране, съобщиха от американския Федерален резерв, цитирани от MarketWatch.

Проучването на Фед сред високопоставени служители, отговарящи за кредитирането в американските банки и филиалите на чуждестранни институции, показва, че е нараснало търсенето на заеми за недвижими имоти с търговско предназначение, за жилищни ипотеки и за покупка на автомобили.

Резултатите сочат, че е по-лесно да бъде получен заем по проект за използването на недвижим имот с търговска цел, отколкото за жилище.

Банките облекчиха стандартите за отпускане на заеми за покупка на автомобили, както и условията при ползване на кредитни карти, но не и за останалите видове кредити.

От Фед са установили, че американските банки продължават да затягат кредитите за европейските си партньори и за бизнеса в региона като цяло.

Проучването е извършено през периода 25 септември – 9 октомври сред служители в 68 американски банки и 23 клона на чуждестранни кредитни институции.

По статията работи: Венцислав Дяков

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Зелена вълна заля американските борси