IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Goldman Sachs: Условията за търговия с облигации не се подобряват

За търговията с фиксирани активи ситуацията е все още доста предизвикателна

17:29 | 12.09.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Условията за търговия с активи с фиксирана доходност не са се подобрили особено от началото на годината, заяви президентът на американската инвестиционна банка Goldman Sachs Харви Шварц, цитиран от Ройтерс. „Пазарната обстановка през третото тримесечие се усеща както и през първото и второто“, каза той по време на конференция в Ню Йорк. „За търговията с активи с фиксирана доходност ситуацията е все още доста предизвикателна“, допълва Шварц.

През август главният финансов директор на Goldman Sachs Марти Чавес направи сходни коментари.

През второто тримесечие инвестиционната банка отчете 40-процентов спад в приходите от търговия с облигации, както и най-слабите резултати при търговията със суровини в историята си като публична компания. 

И други банки също се готвят за слаби резултати. По-рано тази седмица от Citigroup зяавиха, че може да отчетат 15% спад в приходите от търговия с акции и облигации през третото тримесечие.

Междувременно от Goldman Sachs понижиха очакванията си за икономическия ръст в САЩ през третото тримесечие с 0,8 процентни пункта до 2%. Икономистите от банката очакват забавяне в бизнес активността заради щетите от ураганите Харви и Ирма.

“Ако щетите са значително по-високи, или ако наводненията във Флорида продължат да оказват влияние на потребителските разходи, инвестициите и жилищния сектор през септември и октомври, бихме очаквали допълнителен натиск върху ръста в краткосрочен план”, пише в бележка на Goldman Sachs от понеделник вечерта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:30 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още