IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Hertz придобива Dollar Thrifty за 2,3 млрд. долара

След близо две години борба сделката е факт при цена, двойно по-голяма от първоначално предложената

11:02 | 27.08.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Hertz придобива Dollar Thrifty за 2,3 млрд. долара

Компанията за отдаване на автомобили под наем Hertz Global Holdings обяви, че купува американския си конкурент Dollar Thrifty Automotive Group. Сумата на сделката е 2,3 млрд. долара, а новината слага край на продължилата повече от две години борба за придобиване, пише Ройтерс.

Hertz, която е втора по пазарен дял в сектора в САЩ, беше в битка с третия на пазара – Avis, за придобиването на Dollar Thrifty. И двете компании отправиха множество оферти, но до този момент те бяха блокирани заради несъгласие с предлаганите цени.

Сделката ще бъде сключена при цена 87,50 долара за акция, платими в брой. Това е премия от 8 на сто спрямо цената на затваряне на борсата в петък, когато една акция на Dollar Thrifty струваше 81 долара.

Офертата е и далеч над цената от 1,2 млрд. долара, предложена от Hertz при първоначалното предложение от април 2010 година.

Dollar Thrifty бе последната цел за придобиване в сектора на автомобилите под наем, който се консолидира във все по-голяма степен. По-рано този месец ръководството на компанията призова Hertz да приключи с опитите за придобиване, като или се откаже от такова, или предложи нова оферта.

Очакванията на Hertz са след придобиването разходите на компанията да се свият с поне 160 млн. долара на година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:07 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още