IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестиционното банкиране помага и на JPMorgan да отчете рекордно тримесечие

Нетните приходи от лихви достигат 12,9 млрд. долара, което е с 11% по-малко спрямо същия период на 2020 г.

19:15 | 14.04.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Търговията с акции и дълг на американската инвестиционна банка JPMorgan Chase & Co. ѝ помага да отчете най-силното си тримесечие в историята, съобщава Bloomberg.

Таксите за инвестиционно банкиране скачат с 57 на сто, надминавайки очакванията на анализаторите, като помагат на нетната печалба да нарасне до 14,3 млрд. долара, най-добрият тримесечен резултат за JPMorgan в историята на банката. 

Правителствените стимули и инфраструктурната стратегия на президента на САЩ Джо Байдън показват, че икономиката има потенциал да отчете изключително силен, многогодишен растеж, посочва главният изпълнителен директор на JPMorgan Джейми Даймън.

Нетните приходи от лихви достигат 12,9 млрд. долара, което е с 11% по-малко спрямо същия период година по-рано. JPMorgan очаква нетните приходи от лихви за цялата 2021 г. да достигнат 55 млрд. долара.

Общите приходи възлизат на 43,3 млрд. долара, което е с 14 на сто повече спрямо първото тримесечие на 2020 г.

Режийните разходи достигат 58% в сравнение с 55 на сто през предходното тримесечие.

JPMorgan JPMorgan

Според Даймън търсенето на кредити остава помрачено, въпреки че след това той споделя пред журналисти, че не е използвам подходящата дума.

„Това, което се случи, е че потребителят има толкова много пари, че плаща кредитите си с кредитни карти, което е добре“, изтъква той. „Това не е лоша новина за търсенето на заеми, напротив, всъщност е добра новина“, добавя Даймън.

JPMorgan очаква повишаване на търсенето на заеми от потребителите и малкия бизнес през второто полугодие, заяви финансовият директор на банката Дженифър Пиепзак по време на конферентен разговор с анализатори. Търсенето на търговски заеми е заглушено и „вероятно ще остане така за известно време“, добавя тя, посочвайки: „Но, отново, това е невероятно здравословно в крайна сметка за възстановяването“.

В JPMorgan заемите са намалели с 4% спрямо година по-рано, водени от спада от 14% на картовите заеми.

Акциите на кредитора се търгуват на борсата в Ню Йорк със спад в стойността от 0,47 на сто към 19 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:54 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още