Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

JPMorgan отчита 16% ръст при нетна печалба до 9,65 млрд. долара

По-големите приходи от лихви по кредити и стабилното банкиране на дребно компенсират слабото представяне в другите звена на кредитора

JPMorgan отчита 16% ръст при нетна печалба до 9,65 млрд. долара

Снимка: Ройтерс

Американската банка JPMorgan Chase & Co обяви печалба за второто тримесечие, която надмина пазарните очаквания, тъй като по-високият нетен лихвен доход и стабилното банкиране на дребно компенсираха по-слабата активност на търговсите бюра на банката, съобщава Ройтерс.

Въпреки че най-голямата банка в света записа рекордни печалби, продължават да бъдат налице предупредителни сигнали относно опасенията, че „игралното поле“ започва да се накланя срещу финансовата индустрия.

Нетният лихвен марж на JPMorgan се понижава до 2,49% от 2,57% през същия период през 2018 г., като лихвените проценти по депозитите се повишиха, както и лихвите, които банката е изплатила по други заеми.

Citigroup също съобщи за спад в нетния лихвен марж в понеделник. 

Още по темата

Търговските обеми остават по-ниски при големите американски банки, тъй като търговската война между САЩ и Китай продължава да тревожи инвеститорите.

Заемите в JPMorgan отчитат ръст през разглеждания период от 2%, докато тези по кредитни карти се покачват с 8 на сто.

Основната причина, поради която печалбата на кредитора успя да надмине очакванията на анализаторите, е звеното за потребителски кредити, което отчита ръст от 2% при заемите от кредитни карти, като общата печалба нараства с 22%.

В същото време главният изпълнителен директор на банката Джейми Даймън запазва своя бичи поглед върху американската икономика.

„Продължаваме да виждаме положителния импулс при потребителите в САЩ – стабилни нива на доверие, солиден ръст при работните места и повишаването на заплатите, които са отразени в нашите резултати“, посочи Даймън.

Приходите от потребителското и общинското банкиране се покачват с 22% до 4,17 млрд. долара, компенсирайки спада в други основни звена.

Общият нетен лихвен доход – разликата между това, което банките плащат по депозити и печелят от лихви по кредити, нараства със 7 на сто до14,40 млрд. долара.

Инвеститорите продължават да изпитват опасения за това, че Федералният резерв на САЩ може да намали лихвените проценти през юли, което ще се отрази върху печалбата и приходите на банките.

Нетната печалба на JPMorgan се покачва с 16% до 9,65 млрд. долара. Нетните приходи също нарастват с 4 на сто до 29,57 млрд. долара.

Възвращаемостта на собствения капитал също се повишава с 20%, спрямо 19 на сто през първото тримесечие на годината.

По статията работи: Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
2
 
1
преди 1 година
Няма профилна снимка
Те още малко и ще направят печалба по-голяма от БВП на България

Още от САЩ
САЩ конфискуват за първи път иранско гориво от танкери