Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

JPMorgan преминава изцяло на възобновяема енергия до края на годината

Поставената през 2017 г. цел включва всички офиси и центрове за данни на кредитора в глобален мащаб

JPMorgan преминава изцяло на възобновяема енергия до края на годината

Снимка: ЕРА

JPMorgan Chase очаква да постигне целта си за използване на 100% възобновяеми енергийни източници (ВЕИ) за енергийните нужди в своите офиси и центрове за данни в глобален план до края на тази година, съобщава Enviromentalleader. 

Още по темата

Компанията, която разполага с активи за 2,6 трлн. долара, първоначално постави целта за 100% възобновяема енергия през 2017 г. като нейната стратегия включва: намаляване на потреблението на енергия чрез прилагане на енергийно ефективно осветление и други технологии; внедряване на възобновяема енергия на място в клонове и търговски сгради в световен мащаб; изпълнение на споразумения за закупуване на електроенергия (PPA) за подпомагане разработването на нови проекти за възобновяема енергия в мрежи, от които компанията закупува енергия; закупуване на сертификати за възобновяема енергия (REC) за покриване на оставащото електроснабдяване.

През юни 2017 г. JPMorgan Chase започна сътрудничество с компанията Current за ново управление на енергията и цифровите технологии за намаляване на потреблението на електричество в 4500 банкови клона. По-късно същата година усилията се разшириха до модернизиране на повече от 70% от клоновете в Детройт с LED светлини и нови системи за управление на сгради.

Относно поръчките за възобновяема енергия до края на 2018 г. банката отбеляза, че 22% от потреблението на енергия в нейните глобални офиси идва именно от зелени източници. Производството на електроенергия от соларни и горивни клетки на място е 5,328 мегаватчаса (MWh) през 2016 г. като количеството се повишава до 13 290 MWh през 2018 г.

Освен че се очаква скоро изцяло да премине на енергия от възобновяеми източници, JPMorgan Chase обеща да ангажира 200 млрд. долара за сделки, които стимулират целите на ООН за устойчиво развитие.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

0
 
1
 
2
преди 6 месеца
те тия не произвеждат нищо, само уйови глави, така че Преписвачев пробай с нешо друго да съблазниш раята, че нешо не кълве кат глеам ....
1
 
4
 
1
преди 6 месеца
Мдам... В офисите на банките може и на батерии. По-интересното е фабриката на света - Китай, където произвеждат и енергоспестяващите LED крушки, и слънчевите и горивни клетки, и бюрата и компютрите, и телефоните, и облицовките и настилките, и даже пластмасовите носители за кредитните им карти, пликчетата за сандвичите и бутилките и чашите за вода, кога ще премине изцяло на възобновяема енергия... ? Щото май колкото повече позеленяват САЩ и Европа, толкова повече почерняват други региони по земните кълбета... :lol:

Още от САЩ
Пенсионните фондове не могат да си позволят да не купуват още акции