IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Kohl’s понижава прогнозата си за печалба след слабо първо тримесечие

Приходите на дружеството се понижават с 3,4%, отбелязвайки първи спад след седем поредни тримесечия

15:26 | 21.05.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американската компания за търговия на дребно Kohl’s Corp понижи прогнозата си за годишна печалба, след като не успя да отговори на очакванията на анализаторите при финансовите си показатели за първото тримесечие на 2019 г., съобщава Ройтерс. 

Продажбите на дружеството се понижават с 3,4% за периода януари-март 2019 г. за първи път от седем тримесечия насам, като не успяват да надминат и пазарните прогнози за спад от 0,15 на сто.

„Годината започна по-бавно, отколкото ни се искаше, като продажбите за първото тримесечие не отговориха на очакванията ни“, заяви главният изпълнителен директор на Kohl’s Мишел Гас, добавяйки: „Ще планираме по-консервативно тази година“.

Нетните приходи се понижават до 3,82 млрд. долара през първото тримесечие на новата фискална година за дружеството, което свършва на 4 май. Анализаторите очакваха този показател да достигне 3,94 млрд. долара.

Компанията е спечелила 61 цента за акция, като и тук не успява да покрие очакванията за печалба в размер на 68 цента за акция.

Слабите резултати принудиха Kohl’s да коригира в посока надолу своята прогноза за печалба за фискалната 2019 г. до 5,15-5,45 долара за акция, в сравнение с предишните очаквания от 5,80-6,15 долара за акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:33 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още