Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Kohl’s понижава прогнозата си за печалба след слабо първо тримесечие

Приходите на дружеството се понижават с 3,4%, отбелязвайки първи спад след седем поредни тримесечия

Kohl’s понижава прогнозата си за печалба след слабо първо тримесечие

Снимка: Ройтерс

Американската компания за търговия на дребно Kohl’s Corp понижи прогнозата си за годишна печалба, след като не успя да отговори на очакванията на анализаторите при финансовите си показатели за първото тримесечие на 2019 г., съобщава Ройтерс. 

Още по темата

Продажбите на дружеството се понижават с 3,4% за периода януари-март 2019 г. за първи път от седем тримесечия насам, като не успяват да надминат и пазарните прогнози за спад от 0,15 на сто.

„Годината започна по-бавно, отколкото ни се искаше, като продажбите за първото тримесечие не отговориха на очакванията ни“, заяви главният изпълнителен директор на Kohl’s Мишел Гас, добавяйки: „Ще планираме по-консервативно тази година“.

Нетните приходи се понижават до 3,82 млрд. долара през първото тримесечие на новата фискална година за дружеството, което свършва на 4 май. Анализаторите очакваха този показател да достигне 3,94 млрд. долара.

Компанията е спечелила 61 цента за акция, като и тук не успява да покрие очакванията за печалба в размер на 68 цента за акция.

Слабите резултати принудиха Kohl’s да коригира в посока надолу своята прогноза за печалба за фискалната 2019 г. до 5,15-5,45 долара за акция, в сравнение с предишните очаквания от 5,80-6,15 долара за акция.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Търговските надежди донесоха нови силни ръстове на Wall Street