Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Печалбата на Goldman Sachs скочи с 40% през второто тримесечие

В инвестиционната банка обаче предстоят промени в управлението

Печалбата на Goldman Sachs скочи с 40% през второто тримесечие

Снимка: Архив Ройтерс

Американската банка Goldman Sachs обяви ръст на печалбата си с 40% през второто тримесечие до 2,57 млрд. долара, което е над очакванията на анализаторите благодарение на по-добрите от очакваните приходи от инвестиционната и лизинговата дивизия, съобщава CNBC.

Печалбата на акция от 5,98 долара надхвърли прогнозата на анализаторите от Thomson Reuters за печалба на акция от 4,66 долара. Приходите на Goldman Sachs са се повишили с 19% до 9,40 млрд. долара при предварителни очаквания за 8,74 млрд. долара. 

Още по темата

Нелихвените разходи на американското инвестиционно банкиране отчетоха ръст от 24% до 2,66 млрд. долара спрямо година по-рано заради отделяните повече средства за различни правни и съдебни производства. Така сумата се оказа с 200 млн. повече, отколкото прогнозираха анализаторите.

„Силното представяне на всички основни бизнеси доведоха до най-добрите ни резултати за първото полугодие на годината от девет години насам“, заяви главният изпълнителен директор на Goldman Sachs Лойд Бланкфейн. Той добави още, че банката е добре позиционирана да инвестира в привлекателни възможности, за да посрещне нуждите на своите клиенти и да продължи да генерира растеж на финансовия си резултат.

Goldman Sachs обаче е на кръстопът. След 12-годишно управление на инвестиционната банка Бланкфейн е напът да бъде наследен от сегашния главен оперативен директор Дейвид Соломон.

От началото на годината акциите на Goldman Sachs поевтиняват с 9,2%, а по време на днешната предборсова сесия леко се повишиха с 0,41%. 

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Оптимизмът на борсата в Ню Йорк се повиши преди заседанието на Фед