IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ за последен път удължиха замразяването на санкциите срещу Иран

Тръмп отново заплаши, че САЩ едностранно ще се оттеглят от международния пакт

21:53 | 12.01.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Президентът на САЩ Доналд Тръмп удължи замразяването на санкциите срещу Иран, но съветниците му заявиха, че това е последният път, когато правят това, предаде Ройтерс.

Тръмп иска споразумението от 2015 г. с Иран да бъде укрепено с последващо споразумение, или Съединените щати едностранно ще се оттеглят от международния пакт.

Тръмп е притеснен, че трябва отново да се откаже от санкциите за страна, която смята за нарастваща заплаха в Близкия изток. Официални източници от Белия дом заявиха, че решението в петък "ще бъде последното подобно“.

В същото време Съединените щати наложиха санкции на още пет ирански физически лица и девет организации заради нарушения на човешките права и подкрепа за ракетната програма на Техеран.

Ройтерс припомня, че Тръмп иска Конгресът на САЩ да промени закон, който преразглежда участието на САЩ в ядрената сделка, за да включи "пунктове за действие", които, ако бъдат нарушени, ще доведат до повторното налагане на санкциите от страна на САЩ.

Това няма да доведе до преговори с Иран, обявиха от Белия дом, а по-скоро ще бъде резултат от преговорите между Съединените щати и европейските им съюзници. Работата вече е започнала на този фронт.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:32 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още