IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сенатът на САЩ обяви двугодишно бюджетно споразумение

Бюджетът е на стойност 300 млрд. долара

21:19 | 07.02.18 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Представителите на Сената на САЩ постигнаха двугодишно бюджетно споразумение на стойност около 300 млрд. долара, което ще увеличи държавните разходи за отбрана и за вътрешноправителствените разходи, в опит да сложи край на споровете по фискалните въпроси, които от години се водят във Вашингтон, предава Ройтерс.

“Това споразумение е продукт на широки преговори между лидерите на Конгреса и Белия дом”, коментира лидерът на републиканското мнозинство Мич Макконъл. “Работихме усилено, за да постигнем обща позиция и останахме фокусирани върху това да служим на американския народ”.

Чък Шумър, лидер на демократите в Сената, заяви, че сделката ще сложи край на битките за разходите. Но демократите в Камарата на представителите предупредиха, че няма да подкрепят споразумението, освен ако Пол Райън не обещае напредък в отделното законодателство в областта на имиграционната политика.

По-високите разходи за отбрана ще позволят на президента Доналд Тръмп да изпълни част от обещанията от предизборната си кампания. Неговите съюзници от Републиканската партия контролират и двете камари на Конгреса.

Споразумението предвижда и средства за помощ при бедствия, инфраструктура и програми, насочени срещу злоупотребата с опиати, обявиха от Сената.

Източник на Ройтерс от Конгреса твърди, че увеличението на разходите, които не са за отбрана, е със 131 млрд. долара, като включват 20 млрд. долара за инфраструктура. Освен това ще бъде увеличено финансирането на Детската здравноосигурителна програма за 10 години, вместо за сегашните шест, допълва източникът.

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 6 години
не му трябва, той го е написал това! обаче си стоиш на запад и милееш за русия, истински лицемер :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 2
julian12
преди 6 години
А това чете ли го: https://***.investor.bg/evropa/334/a/riskyt-ot-neprednameren-voenen-sblysyk-mejdu-evropa-i-rusiia-se-uvelichava-255402/ Така са затънали, че се чудят каква тъпотия да направят....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 8
ABBA
преди 6 години
"Работихме усилено, за да постигнем обща позиция и останахме фокусирани върху това да служим на американския народ."Ъхъ! Ама американския, но не с афроамерикански произход.... Даже не и с европейски................Пеехме в детската: Балона се надууува, надувайте момчееееета, да стане на парчеееета... БУМ!И зелената печатница ще я качат на жълтата подводница и право да подпира стряхата на Поднебесната :) !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още