IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street стартира последното тримесечие с положителен тласък от банковия сектор*

Доходността по 10-годишните американски държавни облигации се покачи до 1,75%, след което обаче пое в посока надолу

18:29 | 01.10.19 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Основните индекси на Нюйоркската фондова борса стартират четвъртото тримесечие на зелена територия, като основен стимул за възходящия импулс са акциите на компаниите от банковия сектор, съобщава CNBC. 

Индексът Dow Jones Industrial Average се покачва с 63 пункта, или 0,2%. S&P 500 напредва с 0,3%, докато Nasdaq Composite регистрира ръст от 0,4%.

Представителите на банковия сектор, чиито акции се търгуват на Wall Street, отбелязват растеж. Книжата на Bank of America, J. P. Morgan Chase и Citigroup се търгуват с ръст от над 0,6%.

Положителният тласък дойде, след като доходността по 10-годишните американски държавни облигации се покачи до 1,75%, след което обаче пое в посока надолу. Доходността се повиши, след като същият показател при 10-годишните японски държавни ценни книжа отчете най-големия си дневен спад от три години насам.

Инвеститорите посрещнаха четвъртото тримесечие със стойности на индексите, които продължават да се намират на около процент от рекордните нива, достигнати по- рано през годината.

„В исторически план четвъртото тримесечие е един от най-добрите периоди за акциите“, казва Кит Лернер, главен пазарен стратег в SunTrust Private Wealth. „Със сигурност има възможност да видим още едно масово понижение преди края на годината“. „Въпреки това, освен ако не станем свидетели на рязка ескалация в търговското напрежение, не предвиждаме нищо в мащаба на разпродажбата от 2018 г.“, добавя Лернер.

Акциите на Wall Street поскъпнаха в понеделник на фона на подновените търговски преговори между САЩ и Китай. През изминалия уикенд говорител на Министерството на американското министерство на финансите заяви, че Белият дом „все още не планира да блокира достъпа на китайските компании до американските фондови борси“. Това твърдение премахна някои от страховете, породени от твърдението на Вашингтон, че ще блокира всички американски инвестиции към Китай.

Планирано е делегации от Китай и САЩ са да възобновят търговските преговори между страните на 10 октомври във Вашингтон.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа отчита спад съответно до 1,64% и 2,103%.

При валутната търговия доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, остава непроменен на ниво от 99,37 пункта.

Еврото се разменя с ръст от 0,14 на сто при 1,0913 долара за евро.

На петролните пазари цената на международния бенчмарк сорт Брент се покачва с 61 цента до 59,86 долара за барел. В същото време фючърсите на американския лек суров петрол WTI поскъпват с 48 цента до 54,55 долара за барел.

Цената на златото остава непроменена на ниво от 1472,90 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:55 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:06 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

4
rate up comment 3 rate down comment 0
крас
преди 4 години
ИНФОРМАЦИЯТА Е РАЗЛИЧНА ОТ СЕГАШНАТА ИНДЕКСА Dow СЕ Е СРИНАЛ С 325 ПУНКТА , а цената на барел петрол също е поевтиняла и стигнала до 58 долара за барал. БИХ ПРЕПОРЪЧАЛ ДА НЕ СЛЕДИТЕ ТОВА КОЕТО СЕ СЛУЧВА В АМЕРИКА , А ТОВА КОЕТО СТАВА НА ШАНХАЙСКАТА БОРСА , КОЯТО БЕЛЕЖИ ПОНИЖЕНИЕ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 0
Монти
преди 4 години
Така е ,но статията е пусната в 18,29 ч. и всичко което написах тогава беше така.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 1
Boicho Popov
преди 4 години
Ами то си пише към колко часа е актуална информацията. Нали знаеш, че вечерта ще има крайна борса. Тази статия не може да се обновява в реално време, уви
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
Монти
преди 4 години
В момента ДАУ е минус 170 пункта ,Интересно коя борса гледате за коментар.Акцента е Хонконг
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още