IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook призна за бъг, засегнал милиони потребители

Технологичната компания ще предупреди засегнатите потребители и ще ги упъти как да се предпазят от подобни посегателства

21:00 | 14.12.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американската технологична компания Facebook призна, че е открила бъг, който показва потребителски снимки, които не са били споделени в социалната платформа, съобщава CNBC. 

Разкритието може да се превърне в поредния скандал, свързан с проблемите при обработката на личните данни и файлове на потребителите на Facebook през последните години.

Броят на засегнатите потребители е определен на повече от 6,8 млн. души.

През март, доклади на New York Times и The Guardian хвърлиха светлина върху начина, по който Cambridge Analytica използва данни от Facebook, за да окаже влияние на президентските избори от 2016 г.

През септември Facebook призна за сериозна външна намеса, която е засегнала над 50 млн. потребителски профила, което понижи акциите на компанията с повече от 2,5 на сто.

От Facebook заявяват, че снимките, които все още не са споделени в платформата, могат да бъдат достъпни чрез приложение, което има достъп до целия набор от потребителски снимки, които са налични в даден профил.

Според компанията въпросният бъг е позволил на 1500 приложения, съдадени от 876 разработчика, да се сдобият с достъп до въпросните снимки в периода 13-25 септември.

Това не се отнася за снимките, които са били споделяни в разговорите в чат-приложението Messenger, подчертават от технологичния гигант.

Facebook обяви, че ще предупреди онези потребители, които са били засегнати чрез съобщение и ще ги упъти как да се предпазят.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:59 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 1
mick
преди 5 години
Доколкото разбирам това е проблем на операционната система. Не е нормално ако един потребител даде на едно приложение достъп до снимките си.. то и други приложения да могат да ползват тези снимки все едно са това приложение. Така разрешенията се размиват и реално не струват нищо. Врата в полето.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още