IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зукърбърг се изправя пред Конгреса след броени дни

Основателят на Facebook ще бъде изслушан на 11 април

16:13 | 04.04.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Основателят и главен изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг ще яви на изслушване пред Конгреса на САЩ на 11 април, обявиха депутати, цитирани от Wall Street Journal.

Изслушването ще се проведе от Комисията по енергетика и търговия, която съблюдава много от въпросите, свързани с политиката в областта на телекомуникациите и интернет.

Facebook е критикувана за начина, по който съхранява и използва данните на потребителите, след като компанията Cambridge Analytica се оказа, че е ползвала данни за 50 млн. потребители на социалната мрежа за таргетиране на реклами, свързани с предизборната кампания на Доналд Тръмп.

"Това изслушване ще бъде важна възможност за хвърляне на светлина върху важните въпроси, свързани със защитата на личните данни и ще може да помогне на много американци по-ясно да разберат какво се случва с тяхната информация онлайн“, коментира председателят Грег Уолдън. „Оценяваме желанието на господин Зукърбърг да свидетелства пред комисията и с нетърпение очакваме той да отговори на нашите въпроси“.

Говорител на Facebook потвърди, че изпълнителният директор на компанията ще се появи на изслушването и обясни, че продължават преговорите относно други потенциални изслушвания. Две комисии към Сената също се интересуват от показанията на Зукърбърг.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още