Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Софтуер

25% от потребителите разчитат на дигиталните портфейли заради сигурността

Този тип финтех платформи обединяват все повече услуги, превръщайки се в суперприложения

Една четвърт от потребителите използват дигитални портфейли заради по-високата защита и сигурност, които едно такова решение предлага. Това създава все по-голямо потребителско доверие към този тип услуги, което ще продължи да тласка пазара нагоре и в следващите години. Това заяви в технологичния подкаст „UpDate” на Bloomberg TV Bulgaria Благовест Караджов, мениджър Финтех и дигитални услуги във Vivacom.

До няколко години около 60 на сто от потребителите по света ще използват дигитални безконтактни плащания, посочи той, допълвайки, че глобалният пазар ще продължи да записва ръстове.

„Дигиталните портфейли и финтех решенията са едни от най-динамично развиващите се сектори в последните няколко години, особено през 2021 г. Това се дължи на трансформиращия ефект на този тип приложения“, коментира Караджов.

Само за две години и половина дигиталният портфейл на Vivacom – Pay by Vivacom – е записал значителен растеж. Има двойно нарастване на клиентите на годишна база, като те вече достигат 200 хил.

„През изминалата година наблюдавахме една тенденция в дигиталните портфейли в посока все по-голямо разнообразие от услуги да са достъпни в приложенията и това на практика ги изважда от рамката на дигитален портфейл. Те вече се превръщат освен в средство за мобилно плащане, но и в средство за управление и използване на финансите, суперприложения за нашите финансови нужди“, посочи гостът.

По думите му дигиталните разплащания се превръщат в неделима част от ежедневието на хората и все повече потребители се убеждават в удобството на мобилните разплащания с телефон или онлайн спрямо традиционните методи за плащане. Така например могат да се плащат битови сметки през дигиталния портфейл, без да се налага посещение на каса.

От Vivacom изтъкват, че са „изключително съсредоточени върху сигурността“ на услугата, но фокусът пада и върху добавянето на нови функционалности спрямо изискванията на потребителите. 

Повече за пазара на финтех услуги и за дигиталните портфейли можете да научите от записа.

По статията работиха: автор Елена Кирилова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Софтуер
Българската софтуерна група „Сирма“ стана на 30 години