Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Софтуер

"Биодит" може да стане първият емитент от Пазара за растеж

Процедурата е значително по-улеснена от тази за листване на фондовата борса с одобрение на проспект, твърди изпълнителният директор Юлиан Софрониев

гледано: 2927   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

Мениджмънтът на българския технологичен стартъп „Биодит“ е осъзнал с течение на времето, че правилното място за него е „Пазарът за растеж за малки и средни предприятия“ на Българска фондова борса (BEAM).

„Надяваме се да сме първата компания, която ще излезе на този сегмент“, заяви Юлиан Софрониев, главен изпълнителен директор на „Биодит“ АД, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria

Още по темата

„Всяко малко и средно предприятие в България в момента може да кандидатства да стане публично на BEAM пазара. Това може да стане както с пускане на нови акции и набиране на капитал, така и чрез продажба на съществуващи акции. Към настоящия момент прагът за набиране на капитал е 1 млн. евро, но се водят разговори той да бъде увеличен, тъй като в Европа максималният праг е 8 млн. евро“.

По думите на Софрониев процедурата е значително по-улеснена от тази за листване на фондовата борса с одобрение на проспект.

По отношение на това, че Комисията за финансов надзор не одобри проспекта Биодит АД, въпреки че дружеството го преработи няколко пъти, гостът коментира, че експертите на КФН не са приели оценката върху технологията и патентите на компанията. „Ние сме първата подобна компания, като това плюс други фактори оказаха ефект върху решението“, обясни още Юлиан Софрониев.

Той каза, че основната цел на набирането на капитал за компанията е експанзия на чужди пазари, като развитието в Испания си остава основният приоритет.

По статията работи: Екип на Bloomberg TV Bulgaria

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Софтуер
Здравното приложение за COVID-19 ViruSafe вече работи