IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Galaxy Note 9 вероятно ще включва версия 2.0 на дигиталния асистент Bixby

Samsung залага на подобряване на функциите на своя дигитален асистент с изкуствен интелект

18:07 | 28.02.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Директорът за мобилните устройства на Samsung Ди Джей Кох разкри, че Galaxy Note 9 вероятно ще включва версия 2.0 на дигиталния асистент с изкуствен интелект Bixby, пише VentureBeat. Новината беше обявена на пресконференция след пускането на флагманите S9 и S9+ на Световния мобилен конгрес в Барселона тази седмица.

Датата за премиерата на Galaxy Note 9 все още не е обявена, но се очаква високият клас устройство да бъде пуснато на пазара по-късно тази година. Galaxy S9 и S9+ ще се появят в магазините на 16 март.

Samsung обяви пускането на бета версия на Bixby 2.0 през есента в рамките на конференцията за разработчици Samsung Connect. По това време компанията говореше за плановете си да направи новия асистент достъпен в умните хладилници Family Hub и в своята линия умни телевизори, като част от стратегията си да интегрира асистента в своята потребителска електроника.

Второто поколение асистент с изкуствен интелект включва интеграция на технологията Viv Labs, за да се гарантира, че Bixby може да разбира по-сложни гласови команди и да дава персонализирани резултати. Гласовото разпознаване на уникални гласове от асистента вероятно ще бъде част от Viv Labs в Bixby 2.0.

Viv Labs, създател на асистента Siri на Apple, беше придобит от Samsung през октомври 2016 г. за около 215 млн. долара.

Наскоро Кох разкри, че умна колонка на Samsung с Bixby ще бъде пусната на пазара през втората половина на 2018 г. Очаквайте премиум продукт, коментира Кох пред Wall Street Journal.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още