Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Софтуер

Работата от вкъщи подкрепя бизнеса на Avast

Потребителите залагат на повече решения за сигурност

Работата от вкъщи подкрепя бизнеса на Avast

Снимка: Архив Ройтерс

Компанията за киберсигурност Avast обяви, че очаква ръстът на годишните ѝ органични приходи да бъде е в горната част на диапазона ѝ след силно първо полугодие, преминало под шапката на работата от вкъщи, предава Ройтерс.

Компанията, пионер в модела, в който се предлага безплатно основен софтуер и се продават допълнителни функции към него, добави 640 хил. плащащи клиенти през периода.

Още по темата

Книжата на Avast, която се присъедини към индекса FTSE 100 през юни и достигна исторически връх от 604,5 пенса миналия месец, се търгуваха с 5% надолу в началото на търговията днес на ниво от 569 пенса.

Главният изпълнителен директор Ондрей Влчек заяви, че Avast се е представила силно през първата половина на годината, подкрепена от засиленото търсене на антивирусния ѝ софтуер, предложенията ѝ за опазване на личните данни и тези за производителност, тъй като много хора са работили от вкъщи по време на пандемията от Covid-19.

“Ние сме особено доволни от увеличението на броя нови потребители“, коментира той. „Вече имаме над 13 млн. плащащи клиенти на десктоп платформата“.

Влчек заяви, че компанията очаква органичните ѝ приходи да нараснат в горната част от предварително обявения диапазон за цялата година.

Силата на десктоп решенията, които носят около 79% от приходите на групата, отчасти е компенсирала влиянието на пандемията върху други части на бизнеса, включително намаленото търсене от мобилните оператори на софтуер за сигурност.

Компанията заяви, че коригираната основна печалба за първото полугодие е нараснала с 2,1% до 241,1 млн. долара, надминавайки средната прогноза на анализаторите за 237,3 млн. долара, а приходите са се увеличили с 6,6% на органична база до 433,1 млн. долара, също над очакванията.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Софтуер
Salesforce планира да открие още 12 хил. работни места през 2021 г.