Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Стратегии

Е. Станимиров: Пандемията създаде перфектна буря в бизнеса и образованието

През последната година има активно влагане на средства в дигитализацията, твърди ректорът на Икономическия университет във Варна

Е. Станимиров: Пандемията създаде перфектна буря в бизнеса и образованието

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Пандемията създаде перфектна буря в бизнеса и образованието. Преди нея пазарът на образователни услуги и този на труда се разминаваха с между 3 и 5 години. Това каза пред Bloomberg TV Bulgaria д-р Евгени Станимиров, ректор на Икономическия университет във Варна.

По думите му дигитализацията ще допринесе за затваряне на несъответствията между двата типа пазари, защото се появяват алтернативни образователни структури, които предлагат персонализирано и силно специализирано обучение.

„Все повече големи компании не търсят образователно квалификационна степен, а търсят доказателство за уменията и компетенциите, с които новите кадри да започнат работа“, каза още той. 

Още по темата

Според Станимиров образованието е съвкупност на множество приложения, които трябва да се осъвременяват. През последната година има активно влагане на средства в дигитализацията, но трябва да има и контрол над парите и дали те са инвестиции или по-скоро разходи.

Гостът е категоричен, че в краткосрочен план трябва да се развиват уменията и компетенцията и те да се влагат в реалната икономика, но такава практика все още няма няма.

Към момента образователната система е твърде традиционна и класическа, смята той.

Целия разговор може да гледате във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

 

По статията работи: Екип на Bloomberg TV Bulgaria

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Стратегии
ВУЗФ организира уебинар с известния руски икономист и общественик Михаил Хазин