Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Суровини

Citi: До 12 месеца цената на петрола ще скочи до 60 долара за барел

В края на четвъртото тримесечие търсенето на суровината ще достигне 95-100 милиона барела на ден, твърдят от Citi

Citi: До 12 месеца цената на петрола ще скочи до 60 долара за барел

Снимка: PIxabay

До 12 месеца цената на петрола ще скочи до 60 долара за барел. Това прогнозира  Макс Лейтън, ръководител на звеното за суровини в Citi по време на онлайн дискусия на компанията, посветена на уроците от коронакризата и перспективите пред световните икономики.

Още по темата

„Въпреки значителните спадове през последните шест месеца, петролът в крайна сметка ще отскочи до около 60 долара през следващите 12 месеца. Това означава увеличение с 40-50% спрямо текущите нива на Брант и WTI", каза той и добави, че настоящата цена няма да се отрази силно на търсенето. Според прогнозите на Citi до края на четвъртото тримесечие то ще достигне 95-100 милиона барела на ден. 

Това, което заслужава по-сериозен анализ, е как да се попълват изчерпаните запаси и как рафинериите да продължат производството при по-ниски цени.

Citi прогнозира, че цената на международния бенчмарк Брент ще се задържи около 39 долара за барел през третото тримесечие на 2020 г., 48 долара през четвъртото тримесечие на 2020 г. За догодина експертите на банката очакват цена между 53 и 61 долара за барел. 

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Суровини
Силното търсене подкрепя цените на петрола въпреки разпространяващия се Covid*