IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Citi: До 12 месеца цената на петрола ще скочи до 60 долара за барел

В края на четвъртото тримесечие търсенето на суровината ще достигне 95-100 милиона барела на ден, твърдят от Citi

18:09 | 02.07.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: PIxabay</em></p>

Снимка: PIxabay

До 12 месеца цената на петрола ще скочи до 60 долара за барел. Това прогнозира  Макс Лейтън, ръководител на звеното за суровини в Citi по време на онлайн дискусия на компанията, посветена на уроците от коронакризата и перспективите пред световните икономики.

„Въпреки значителните спадове през последните шест месеца, петролът в крайна сметка ще отскочи до около 60 долара през следващите 12 месеца. Това означава увеличение с 40-50% спрямо текущите нива на Брант и WTI", каза той и добави, че настоящата цена няма да се отрази силно на търсенето. Според прогнозите на Citi до края на четвъртото тримесечие то ще достигне 95-100 милиона барела на ден. 

Това, което заслужава по-сериозен анализ, е как да се попълват изчерпаните запаси и как рафинериите да продължат производството при по-ниски цени.

Citi прогнозира, че цената на международния бенчмарк Брент ще се задържи около 39 долара за барел през третото тримесечие на 2020 г., 48 долара през четвъртото тримесечие на 2020 г. За догодина експертите на банката очакват цена между 53 и 61 долара за барел. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още