IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изненадващ ръст в запасите на САЩ понижи леко цените на петрола*

Въпреки това надеждите за пробив в търговските преговорите между САЩ и Китай все още задържат цените на суровината високи

10:06 | 06.11.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:Архив на Ройтерс</em></p>

Снимка:Архив на Ройтерс

Цените на петрола отбелязват понижение в сряда заради от по-голямо от очакваното нарастване на запасите от суров петрол в САЩ, предава CNBC.

В сравнение с вторник, цената на международния бенчмарк Брент се понижава с 40 цента, или с 0,60%, до 62,63 долара за барел. От своя страна фючърсите върху американският лек суров петрол WTI достигат 57 долара за барел, което е спад от 31 цента, или 0,54%.

Данни на Американския институт за петрол (AИП), публикувани във вторник, сочат че американските суровинни запаси са нараснали с 4,3 милиона барела през седмицата, приключила на 1 ноември, до 440,5 милиона барела. Това е почти тройно над прогнозата на анализаторите за увеличение от 1,5 милиона барела.

Официалните данни на Администрацията за енергийна информация (АЕИ) ще бъдат представени в 17:30 ч. българско време в сряда.

Въпреки това, надеждите за пробив в търговските преговорите между САЩ и Китай, двата най-големи потребителя на петрол в света, все още задържат цените на суровината високи.

Китай поставя отменянето на по-голяма част от митата, наложени на Пекин, като важно условие за финализирането на търговската сделка.

Що се отнася до предлагането, във вторник Мохамад Баркиндо, генералният секретар на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК), заяви че перспективите за пазара на петрол за следващата година са благоприятни.

Но доклад на организацията показва, че в следващите пет години ОПЕК ще трябва периодично да намалява продукцията си заради нарастващото производство в САЩ и други конкуренти.

ОПЕК и нейни партньори, включително Русия, се споразумяха, по-рано през годината, да намалят производството на петрол с 1,2 милиона барела дневно до март 2020 г. Т. нар. Група ОПЕК+ ще проведе своя среща в началото на декември, за да преразгледа политиката си за производството.

От своя страна цената на златото бележи ръст от 0,11% до ниво от 1 488,52 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 09:41 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:30 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още