Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Web

Цената на акциите на Zoom продължава възхода си

Очаква се компанията да е една от малкото, които ще спечелят от кризата с коронавируса

Цената на акциите на Zoom продължава възхода си

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Книжата на Zoom Video Communications повишиха стойността си за шеста поредна сесия в понеделник, тъй като инвеститорите продължават да залагат, че компанията за конферентни разговори ще бъде един от малкото печеливши от пандемията на коронавируса, пише Bloomberg.

Цената на акциите скочи с 22%, търгувайки се почти двойно спрямо средния дневен обем, в рамките на най-големият процентен ръст от юни 2019 г. За последните шест дни стойността на книжата се повиши с повече от 40%, а за годината е нараснала над 50%. Скорошните ръстове са свързани със сигналите са по-голямо потребление на платформата.

В петък главният финансов директор на фирмата заяви, че капацитетът на мрежата е повишен, за да може да отговори на безпрецедентното търсене. Ръстът се дължи на факта, че все повече хора работят от домовете си или ползват софтуер за видео разговори, за да могат да проведат срещите си виртуално.

Още по темата

Скорошни данни от Sensor Tower показват ръст на свалянията на услуги за работа от вкъщи. Приложението Zoom се радва на 109% скок на свалянията според компанията.

„Много компании правят първите си стъпки към дистанционната работа и гравитират около най-големите играчи като Zoom или Microsoft”, коментира Ранди Нелсън от Sensor Tower.

Миналата седмица Needham започна да следи книжата на Zoom и препоръчва покупката им, тъй като очаква компанията да спечели от нуждите на хората по време на пандемията и предвид факта, че дистанционната работа става все по-разпространена.

По-рано този месец Zoom обяви по-високи от очакваното резултати за четвъртото си тримесечие благодарение на ситуацията с Covid-19, а анализаторите са все по-големи оптимисти за перспективите пред Zoom.

Очаква се за първото фискално тримесечие Zoom да отчете коригирана печалба от около 10 цента на акция – прогноза, която нарасна с 68% през последния месец, сочат данни на Bloomberg. Приходите се очаква да се повишат със 7,6 на сто.

За цялата година анализаторите смятат, че Zoom ще отчете коригирана печалба от 44 цента на акция и 917 млн. долара приходи.

По статията работи: Елена Кирилова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Web
Как коронакризата обърна нова страница в онлайн продажбите на бизнеса?