IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия още няма разрешителното за входната точка на "Турски поток" в Турция

Въпреки липсата на ОВОС строителството на газопровода върви по план, коментира руският енергиен министър Александър Новак

10:51 | 11.07.17 г. 19
<p>
	Трасето на &quot;Турски поток&quot;. <em>Графика: &quot;Газпром&quot;</em></p>

Трасето на "Турски поток". Графика: "Газпром"

Русия очаква от турска страна пълната документация и разрешителни по отношение на входната точка на газопровода „Турски поток“ в Турция. Това коментира руският енергиен министър Александър Новак в интервю за руския телевизионен канал „Россия 24“.

Той посочва, че строителството на газопровода е в ход и вече са положени около 50 километра от подводната част на газопровода.

Общата дължина на газопровода по дъното на Черно море е малко над 900 километра.

От думите на Новак става ясно, че Турция още не е приключила с оценката за въздействие върху околната среда (ОВОС) по отношение на мястото, където ще влезе тръбата на турска земя. Обсъжда се и пътната карта за сухопътната част на газопровода.

„На този етап проектът се реализира благодарение на усилията на турските и руските власти“, казва още Новак и допълва, че всички необходими решения се взимат в бързи темпове.

Новак участва в Световния петролен конгрес в Истанбул. Пред „Россия 24“ той отбелязва, че е провел редица срещи със свои колеги, по време на които да обсъдени големите енергийни проекти между двете държави - „Турски поток“ и АЕЦ „Аккую“. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:05 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от виж още

Коментари

9
rate up comment 8 rate down comment 3
Стоян Петров
преди 6 години
Че кой му гръмна самолеета ве, ахмак?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 3 rate down comment 10
majnata
преди 6 години
Пичага е ... затуй гледа да е добре с Путин , който също е пичага .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 5 rate down comment 3
Стоян Петров
преди 6 години
Ердо е пичага. Русите не му разрешиха да изнася домати за 500 млн долара, той им го върна като им спря вноса на пшеница за 1.5 милиарда долара. Откак Газпром изнася газ в Турция, постоянно се съдят за цената. Наскоро клекнаха и предложиха извънсъдебно споразумение. Преди седмица съобщиха че излизат от общ бизнес в Турция, защото явно не могат да мелят брашно с турците. Така че, голям пичага е бате Ердо.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 7 rate down comment 1
0pk
преди 6 години
Няма страшно, ако не е готов навреме ще завият към Варна :]
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 7 rate down comment 7
KPetkov
преди 6 години
В България пет години вадим ОВОС за някакви кабинкови лифтове, а колегата долу си мисли, че за газопровод дълъг хиляда километра се вади за два дена.В момента, в който добутат тръбите до брега и ОВОС-ът ще е готов. В това въобще съмнения не трябва да има. Турците добре си знаят интересите. Трябват им две тръби, Катар - СА - Ирак - Сирия - Турция и Русия - Турция, и шапка на тояга. Ердоган ще врътка обаче ЕС, а не Русия. Кеф ти бежанци, кеф ти газ. Меркел затова се разрита срещу САЩ за СП2. Макар, че засега ритането й прилича повече на коза, която колят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 7 rate down comment 8
majnata
преди 6 години
Цената ше е според потребителя...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 10 rate down comment 5
Ironhorse
преди 6 години
глупости на търкалета ...Изграждането на турски поток е от една тръба и е с капацитет изцяло за нуждите на турция.Никакъв износ ... партенки на путинчока..Вчера е фалирала една банка в магучата, която била на 12 място по депозиити от 2,7 милиарда лева.Тук в "бедна" България и последната банка има повече депозити.Но веселбата ще настане през септември 2017г., когато падежират дългове в общ размер от 86 милиарда долара платими от държавни фирми като Газпром, Роснефт, Росатом и подобни.Е те тогава наистина ще настане веселбата.руснаците вече нямат пари, а тези дето имат ще бъдат ограбени, като фалират банките и им иплатят валутата в рубли.Този номер направи милошевич на сърбите.И пет пари не давам откъде ще купуваме газ, стига да е на спотова цена.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 11
majnata
преди 6 години
Ами докато се смееш , погледни картата и виж как сега ше си купуваш газ от Турция , па сетне от Гърция ...и пак се смей !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 17 rate down comment 8
Ironhorse
преди 6 години
Хахахах,само руснак може да тръгне да строи без всичко да е подписано !!!Бас държа, че Ердо ще ги врътне, а *** много яко
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още