IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

П. Димитров: Между 35 и 45 хил. трудоспособни българи годишно напускат страната

Според президента на КНСБ положението във всички сектори заради недостиг на кадри става катастрофално

20:40 | 25.10.16 г. 30
<p>
	Пламен Димитров.<em> Снимка: Bulgaria ON AIR</em></p>

Пламен Димитров. Снимка: Bulgaria ON AIR

Според президента на КНСБ Пламен Димитров между 35 хиляди и 45 хиляди души в трудоспособна възраст годишно напускат страната. 

Димитров смята, че положението във всички сектори заради недостиг на кадри става катастрофално и "единственият лек е повдигането на заплатите". Синдикалистът "анонсира" увеличение през следващата година между 8 и 12 на сто.
Пламен Димитров съобщи, че с президента на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов са изпратили писмо до ръководителите на национално признатите организации на работодателите, с което ги канят на неформална, лидерска среща в опит да се сближат позиции, да се поемат отговорности, да се търси развитие на диалога. 

Пламен Димитров каза, че КНСБ работи и върху проект за прехвърляне на добри практики в различни области - на управлението на персонала, безопасността и здравето, стандарти за качество - от големи и добри предприятия към техни подизпълнители и доставчици. Идеята е да се обхванат над 100 големи и повече от 400 малки и средни предприятия в страната.

Синдикалистът припомни, че за 2 и 3 май следващата година се подготвя Осмият редовен конгрес на КНСБ.

Пламен Димитров и вицепрезидентът на конфедерацията Пламен Нанков участваха в Силистра в разширено заседание на Регионалния съвет на КНСБ. На заседанието бе съобщено, че в Силистренска област работят 125 синдикални организации с 4719 членове.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:12 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 2 rate down comment 28
s3
преди 7 години
Ако няма допълнителни стимули за ромите, както предлага правителството ни, тогава как ще накарате ромските деца да ходят на училище? Видяхме че само с една безплатна закускйа сутрин не става работата, трябва да им се предложи нещо по-добро. Вярно, 60лв. не са много, но толкова може държавата ни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 18 rate down comment 1
ivanrog
преди 7 години
Мноооого спорен коментар, не мога да се съглася, че плащането на стипендия е правилния път, след като все още има деца, които напускат училище преди 16 години. Нека първо се накарат да си изпълнят задълженията по Конституция, а после да мислим за тяхното доразвиване.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 43 rate down comment 0
misanthrope
преди 7 години
Да ви п.и.к.а.я на политиката кунева! Стипендията за отличен успех в СМГ е 20 лева, в английската гимназия в София - 25. Такава ви е политиката викаш, те отличниците в елитните гимназии така или иначе ще си бият камшика, дай ние да си даваме на р.о.м.о.в.е.т.е че те ше си седят тукаМожеш всичко да ме убедиш, но че е нормално стипендията за това, че си ***.н да е 3 пъти по-голяма от тази, за това, че си отличник в СМГ, нема как да ме убедиш. За това съм му казал на въпросният отличник - самолет-университет-еднопосочен билет.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 27 rate down comment 0
scott
преди 7 години
коя политика?чрез шуробаджанащина към турски вилает?Таз много добре я РАЗБИРАМЕ.РОМ ШЕ ТИ РАБОТИ ВМЕСТО ДА КРАДНЕ....ТОВА И МАРСИАНЦИТЕ НЕ МОГАТ ДА ГО ИЗМИСЛАТ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 31
s3
преди 7 години
Политиката ни е точна, все пак не можем да се молим на хората да работят, който иска ще работи. Затова, както предвиждаме след 5г. 25% от работещите ще са роми, нормално е да има стимули за тяхното образование. Лошото е, че хората не разбират ползата от политиката ни, сега ще се дадат по 60лв. на ромче всеки месец, за да може после като се образова да работи и да печелим от данъците които плаща.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 55 rate down comment 5
ivanrog
преди 7 години
И една от основните причини за това напускане са "качествените" синдикати. Абе, при вас май членуват само общаци и хора без квалификация, че така се ловите за тая минимална.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още