IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия: Дори ЕП да прекрати "Южен поток", изграждането му ще продължи

Реализирането на проекта протича според международните спогодби, заяви руският енергиен министър Александър Новак

13:23 | 18.04.14 г. 51
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Русия: Дори ЕП да прекрати "Южен поток", изграждането му ще продължи

Дори Европейският парламент да вземе решение за прекратяване на проекта "Южен поток", това няма да се отрази на осъществяването му, заяви днес пред журналисти енергийният министър на Русия Александър Новак, цитиран от ИТАР-ТАСС. 

"Реализирането на проекта протича според предвиденото в международните спогодби, затова не може да бъде спрян", добави министърът.

Вчера Европейският парламент призова газопроводът Южен поток да не бъде изграждан, както и да бъдат потърсени други източници на газови доставки за ЕС. Евродепутатите се произнесоха по този въпрос с гласуването на резолюция на последното пленарно заседание за своя мандат.

Икономическият министър Драгомир Стойнев пък обяви, че България ще се бори за реализацията на „Южен поток“, защото този проект е важен не само за доставките на газ за страната и за Европа, но и ще раздвижи икономиката.

Той предупреди, че „Южен поток“ може да се превърне в политическа жертва, защото и Европа се готви за изборите. „Ако ЕНП спечели изборите, „Южен поток“ ще бъде спрян“, категоричен беше той.

Още международни новини от Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

5
rate up comment 60 rate down comment 3
deant
преди 10 години
Като оня *** Стойнев, вчера го гледам по новините с юмручето размахва, прави се на хитлер и на меркел, *** иначе с пелтечещ глас вика разпенено "Русия е стратегически партньор на България!"Стратегически е ама не партньор,а донор! Ама защо е така? Путин ли е виновен? Човека е почуал на вратата и е бутнал 5 рубли, и отсреща са ги тикнали в задния джоб и са го пуснали. Питам аз, кой е по-виновен?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 34 rate down comment 0
deant
преди 10 години
Като оня
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 72 rate down comment 3
deant
преди 10 години
Няма червени продажници, а само продажници. България е можела да извлече изгода и от партниорство с Русия, ама им клекнаха тея дето се пишат червени, същото е и с ЕС. Само че там бях жълти, сини,зеле и всякви други дето се пишат не-червени. Един дол дренки предатели и продажници, които дори не знаят как да завъртят стабилна сделка. Просто мозъка им не стига да прогледнат по-далеч от личната си комисионна. Това е.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 57 rate down comment 32
Mavi Goz
преди 10 години
Хаха... те руснаците са лесни - преди години пак се направихме на мъже и те лееекинко кривнаха тръбата на Син поток до Турция . Сега вместо Турция да получава газ през България, България ще чака газ от Турция, ако нещо стане с тръбата през Украйна. Сега пак сме много важни и Южен поток като нищо може пак да кривне към Турция - Ердоган вече подаде интифа на Путин. Скоро големите енергоексперти от Европа може и да се наложи да се подмият за коленопреклонно рандеву пред Голямата порта. Ще могат да сравняват между този на Путин и Ердоган... хаха! Аз мога да се обзаложа, че турският е по-голям, по-твърд и по-мръсен... хахаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 49 rate down comment 0
abdul
преди 10 години
Я па тоа, иначе кво ? Някой се опитва да си прави сметките без кръчмаря.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още