IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преброени ли ще се окажат дните на "Турски поток"?

Отношенията между Москва и Анкара се обтегнаха след участието на Путин в церемонията в Ереван

09:58 | 28.04.15 г. 37
Преброени ли ще се окажат дните на "Турски поток"?

Двустранните отношения между Турция и Русия се обтегнаха в последните дни и това може да постави под въпрос бъдещето на редица съвместни проекти, сред които и „Турски поток”. Това коментира руската телевизия НТВ, позовавайки се на последните изявления на държавните глави на двете държави.

Припомняме, че руският президент Владимир Путин произнесе реч в Ереван на 24 април – денят, в който се отдава почит на загиналите в арменския геноцид. Той посочи, че позицията на Русия остава непроменена – „масовото убийство на хора няма и не може да има никакви оправдания”.

„Аз съм много разстроен, че точно Путин постъпи така”, коментира в отговор турският президент Реджеп Ердоган. Според него Москва първо трябва да „изучи своята история, да отговори първо за Крим”. „Турция не е извършвала геноцид”, коментира още Ердоган. Анкара признава смъртта на 1,5 млн. арменци, но като жертви на гражданска война.

Говорителят на президента на Русия Дмитрий Песков обясни пред НТВ, че Путин е уведомен за изявленията на турския си колега. Той обаче отказа да коментира каква ще е реакцията на Москва, а само изрази надежда, че тези изказвания няма да повлияят на отношенията между двете страни, приоритетните проекти и „в частност на „Турски поток”.

Песков посочи още пред руските медии, че в Москва не смятат, че участието на Путин в церемонията в Ереван може да има такава негативна трактовка в Анкара, пише РБК.

Руското издание на Forbes пък цитира помощник на Путин, според когото визитата на руският президент в Ереван е била обсъдена с турския лидер. „Реджеп Ердоган много добре знаеше какви са плановете на Путин да посети Армения”, коментира Юрий Ушаков.

Русия официално призна още през 1995 г., че през 1915 година е бил извършен геноцид над арменския народ в рамките на Османската империя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

14
rate up comment 11 rate down comment 12
крас
преди 8 години
СЪС ТЯХ ИЛИ БЕЗ ТЯХ НИЕ ВЕЧЕ СМЕ КАТО ТРЕВАТА НАРЪСЕНА С ПЕСТИЦИДИ.ГАСНЕМ БАВНО И СИГУРНО. ВСЪШНОСТ СИГУРНОТО Е, ЧЕ СЛЕД НЯКОЛКО ГОДИНИ ТРЪБИТЕ НИ ИДВАЩИ ОТ УКРАЙНА ЩЕ ПАЙЖЕНЯСВАТ Откъде ще дойде газта ли?Това не е проблем на Путин и Ердоган, а на огнебореца който с неговите профисионални изкривявания стигна до налудничавата идея за строителство на ХЪБОВЕ , които ще свързват газопреносната мрежа с Черно чморе.Какво ще прави със солената вода от морето не ми е ясно? Най много да потроши някой друг милиард, който ТОЙ ПЛАЩА.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 9 rate down comment 3
georgi_shum
преди 8 години
Както казах, крас - прас си е чист *** :)) Ас кво го питам. то горкото кво отговаря :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 15 rate down comment 3
data
преди 8 години
Извинявай , но пишеш глупости . Не е задължително да се изхождаш под всяка тема тук
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 8 rate down comment 9
крас
преди 8 години
Не само не е ***, но е и мислещ човек.Да СТРОИ тръби и да сключва ДЪЛГОСРОЧНИ договори при тези НИСКИ ЦЕНИ на горивата може да го направи някой български министър назначен от партията на вожда слънце. Не, че другите представители на партии са по качествени като матрял.Те направо делигираха права на разпоредителност с националните ни интереси на някакви фрицове , които от името на българската държава "преговаряха" с ГАЗПРОМ по вече сключени договори. Тъжна история и тъжен филм се прожектира на територията наречена България!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 12 rate down comment 13
крас
преди 8 години
Я КОЛКО СИ НЕРВЕН. ДЪРЖИШ СЕ КАТО НЕОБСЛУЖЕНА ГОСПОЖИЦА.Навярно си вкарал пари в ТОКСИЧНИ ШИСТОВИ ОБЛИГАЦИИ, и сега сърцето ти тръпне в очакване на "ДОБРИТЕ" новини за разтежа на американската икономикаВече сме втори ден на очакване , а тези "добри" НОВИНИ още ги няма. Странно е, че и ФЕД мълчи и дума не проронма за лихви, за състояние на банков сектор. ВСЪШНОСТ КАТО СВЕТНАТ ЩЕ НИ КАЖЕШ КАК ПРИКЛЮЧИ ЗАСЕДАНИЕТО НА ФЕД. Или то още не е приключило и ще продължи безкрайно дълго докато се размирише на развалени НЕОБСЛУЖВАНИ токсични облигации. Нали знаеш, че насрания не показва с нищо случилото се в гащите му явление. Така е и в момента в САЩ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 12 rate down comment 3
data
преди 8 години
Путин трябва да е пълен *** да стане зависим от вековния си враг в черноморския регион .1000 пъти по добре Украйна която може да контролира по всякакъв начин от колкото силна и независима Турция
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 1 rate down comment 3
Атанасио
преди 8 години
От къде да почнем От икономическите убийци - http://***.youtube.com/watch?v=t3SlWqBDgsgОписал съм всичко - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1569004520044443но ''запалвам'' бързо и трябва да се повтаря защото идват 3 планетарни катастрофи - http://atanasio.blog.bg/drugi/2013/09/16/otvoreno-pismo.1148972 Може да се избегнат и съм готов съм да застана пред всички академии на науките ,експерти и NASA за да обясня подробно - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1431029987175231,и съм описал основните стратегии https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1436573383287558 Идеята ми е да информирам повече хора а те още хора като геометрична прогресия за да има силно гражд.общество за да вземем мерки и следим ,и натискаме държ.власти да действат правилно за да избегнем катастрофите и за финансовата е най-лесно но трябва да се обясни подробно - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1442612112683685
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 16 rate down comment 8
IMRO
преди 8 години
Чакам отговорните другари-рубладжии, които до преди няколко дни чертаеха от черни по-черни сценарии за това как сме "заобиколени", "изоставени", "необгрижени", "безгазни", "пренебрегнати" от Матушка Рус да защитят ама ВЕДНАГА братството между азиатските сатрапи Ердоган и Путин и колко, ама КОЛКО НИ Е ЛОШО без тях
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 9 rate down comment 1
Атанасио
преди 8 години
Нещо става с компютъра ми ?! Много ми е смешен турският президент ,че бил разстроен ?! - но то ва са фактите както и за Белене са убити и хиляди от комунистите ,че не ''изповядвали'' тяхната ''вяра'' Нещата трябва да се казват за да не се повтарят Най-много престъпления срещу човечеството са извършени от САЩ - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1569004520044443Заради техните доктрини зад които са скрити частни интереси са убити десетки милиони Фредерик Уилям Ингдал, американски икономист, политолог го казва точно - ''десетилетия бавно, но вярно, интересите на шестседем от най-крупните банки на Уолстрийт, на военната промишленост и интересите на нефтените компании фактически извършваха държавен преврат - http://infobalkani.wordpress.com/2014/08/09/вашингтон-заема-мястото-на-третия-рай/ Като се сетя ,че 1996год. убиха ел.колата и паля веднага и се ядосвам но от друга гледна точка е добре защото сами доказаха ,че системата не работи от банк.с частичен резерв до
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 18 rate down comment 6
georgi_shum
преди 8 години
Хайде спри да ръсиш простотии бре ***...Само да те питам.. какво стана с финасовия апокалипсис дето щеще да връхлети Американските банк в края на Април тази година.. и там "токсичните щистово облигации" дето ги плещеше? Май апокалипсиса е в кухата ти кратуна, а ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още