IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ракетният щит не е заплаха за Русия, твърди полският външен министър

Полша настоява санкциите срещу Москва да продължат, за да я накарат да спазва международните правила, каза Витолд Вашчиковски

15:12 | 29.05.16 г. 75
Автор - снимка
Създател
<p>
	Витолд Вашчиковски. Снимка: <em>Ройтерс</em></p>

Витолд Вашчиковски. Снимка: Ройтерс

Ракетният щит, който се изгражда в Полша, не е насочен към Русия, категоричен е полският външен министър Витолд Вашчиковски, цитиран от Ройтерс.

"Тази система е за защита на Европа от ракетни атаки от Близкия изток", каза още той.

Неговият коментар беше направен в отговор на изказването на руския президент Владимир Путин от Атина в петък. При посещението си в гръцката столица Путин заяви, че страната му се чувства застрашена от противоракетната отбрана, която се изгражда в Европа, и посочи в частност системата, изграждана в Румъния.

Путин поясни, че това ще постави под заплаха отношенията между ЕС и Русия.

"Военното присъствие (в Полша) на американските и многонационалните сили на НАТО са в отговор на агресивното поведение на руските власти, което е заплаха за нас. Това е защита, а не представлява заплаха за Русия", коментира още полският външен министър пред полската държавна агенция РАР.

В своето интервю Вашчиковски коментира още, че ЕС трябва да продължи санкциите срещу Русия, допълва още ТАСС.

"Санкциите са инструмент, който трябва да накара Русия на мирно поведение", каза полският външен министър и мерките трябва да накарат Москва повече да не нарушава нормите на международното право и да напада други държави.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:06 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

65
rate up comment 12 rate down comment 4
ing5rov
преди 7 години
Всички сме наясно , само на тея дето си им се натикал до кръста у аспуха не са...и трупат ли трупат оръжия навсякъде по света...да им *** мамата отровна генномодифицирана !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
64
rate up comment 9 rate down comment 3
Стоян Петров
преди 7 години
Даже при локален ядрен конфликт, останалите живи из всички краища на света ще завиждат на умрелите. Наясно ли сте с това?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
63
rate up comment 13 rate down comment 4
Илко
преди 7 години
При евентуална война Полша ще е първата изчезнала , после Румъния и т.н чак до ФАЩ !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
62
rate up comment 3 rate down comment 13
khao
преди 7 години
ти по добре сам себе се разбери първо преди да предлагаш непоисканата и неадекватна помощ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
61
rate up comment 7 rate down comment 5
STRAHO
преди 7 години
"В Библията се казва, че несъвършените хора са родени с лоши черти на характера и недостатъци. (Битие 6:5; Второзаконие 32:5) Разбира се, това се отнася за всички хора. Но не всички хора изпитват такава ирационална омраза към другите. Човек трябва да се учи на нея. Затова известният психолог Гордън У. Олпорт отбелязва, че бебетата не дават ни наймалко ... доказателство за унищожителен инстинкт. ... Бебето е положително, то се обръща към почти всеки вид стимул, към всеки вид личност. Подобни наблюдения потвърждават, че агресията, предубедеността и омразата са главно придобито поведение! Тази очевидна възможност на човека да се научи да мрази е агресивно използвана от учителите на омразата."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
60
rate up comment 7 rate down comment 4
STRAHO
преди 7 години
" Често омразата е породена от невежество и страх. Преди да се науча да мразя, се научих да се страхувам казва един млад мъж, член на насилническа расистка групировка. Този страх произлиза найвече от невежество. Според Световна енциклопедия предубедените хора са склонни да поддържат [мнението си], без да обръщат внимание на съществуващите доказателства ... Предубедените хора са склонни да усукват, изопачават, да тълкуват погрешно или дори да пренебрегват фактите, които противоречат на тяхното предварително създадено мнение.Как се поражда едно такова мнение? В една информационна служба по Интернет се казва: Историята е породила много обществени стереотипи, а нашата лична история поражда много от нашите предразсъдъци.===Надявам се да съм ти помогнал да се разбереш. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
59
rate up comment 6 rate down comment 13
khao
преди 7 години
знам, но тогава защо твоя гуру путин ни мрази толкова, а уж интелигентен бил, а това за магазините излъга като дърт ... жагал, ни хранихме твоите господари от ссср, а не обратното
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
58
rate up comment 9 rate down comment 4
dakl
преди 7 години
Както е известно на лъжата краката са къси и американските съюзници сами опровергават полския министър! Ето:http://ria.ru/defense_safety/20160529/1440428399.html
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
57
rate up comment 5 rate down comment 4
dakl
преди 7 години
А тогава за кого? Китай е географски доста далеч?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
56
rate up comment 12 rate down comment 6
STRAHO
преди 7 години
И от батя си Страхо да знаеш, че ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ хора НЕ мразят! Ако си интелигентен щеше да знаеш ЗАЩО! Омразата е присъща на НЕпълноценните индивиди. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още