IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Медведев: Европа ще плати за санкциите срещу Русия

Пазарните ниши, заети от руски или други чужди производители, няма пак да се заемат от европейски партньори, според руския премиер

15:16 | 20.09.14 г. 46
Медведев: Европа ще плати за санкциите срещу Русия

Европа ще трябва да плати за санкциите, наложени на Русия, със своя дял от руския пазар. Това заяви в Сочи премиерът на Руската федерация Дмитрий Медведев пред телевизия "Росия 1", предаде ИТАР-ТАСС.

"Е, рано или късно ще се разберем при всяко положение, та това е съвсем очевидно", каза той по повод взаимните ограничения, въведени от Русия и от ЕС, включително в достъпа до пазарите.

"Санкциите няма да продължат до безкрай", убеден е Медведев. "Обаче нишите от икономика ни, които вече ще бъдат заети - или от наши производители, както много се надяваме, или от други чужди производители - в тези ниши нашите европейски партньори няма да могат да се върнат", предупреди той. "Това е цената, която Европа ще трябва да плати", заяви Медведев.

Премиерът успокои предприемачите от Азия и от Латинска Америка, възнамеряващи да заемат мястото на европейските доставчици на руския пазар, с уверението, че ако се нормализират отношенията на Русия с Европа, това няма да застраши техните позиции във федерацията.

"Нали сме хора почтени", каза той. "Ако се разберем за нещо, ще спазваме наличните договори, включително с латиноамериканските си партньори и с азиатските също", заяви премиерът на Русия. "А онези, които ще искат пак да се върнат, ще могат да се върнат само в оня дял, който остане, нищо повече", изтъкна той.

Русия не планира в момента да намали броя на държавните ведомства, нито предвижда други промени в структурата на правителството. В случай на нужда обаче може да бъдат създадени нови министерства за отделни региони - например по въпросите на Сибир и на Урал, каквито бяха формирани за Крим, Далечния изток и Северен Кавказ, съобщи още в интервюто си Дмитрий Медведев.

Броят на федералните служители в отделните региони на Русия ще намалява, а пълномощията им ще се прехвърлят на по-долното равнище - на ниво субекти на федерацията, очерта министър-председателят една от тенденциите в развитието на властовите структури.

Експериментално голяма част от федералните пълномощия вече е прехвърлена на местно равнище в двата нови субекта на Русия - Крим и Севастопол, напомни той.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

36
rate up comment 9 rate down comment 3
STRAHO
преди 9 години
"По време на война златното покритие на парите е последна грижа на воюващите държави. Банкноти без такова покритие се печатат и в САЩ с размах. През военните години общият обем на банкнотите в Америка се увеличава 3.6 пъти. Идва обаче мирът. Очертава се инфлационен шок. Ако в страната се въртят повече долари от стоките, които са произведени, ще стане вихрушка, напомняща на 1929 г. Една от целите на плана "Маршал" е точно износът на инфлационни пари от Щатите "
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
35
rate up comment 4 rate down comment 7
milioner4e
преди 9 години
Предложена е помощ и на Източна Европа, но СССР си избира да си праи СИВ и то 5 години след тоя план, щото вижда, че сработва. Източния блок не е искал помощ и това си е изцяло наш проблем. Видими са резултатите от плана Маршал и СИВ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
34
rate up comment 10 rate down comment 5
STRAHO
преди 9 години
Руснаците бяха гладни по времето на Елцин. И преди 89 та не са били гладни и сега не са. Не знам защо у повечето българи се е оформило такова мнение.Е вярно че не са като западняците но ние специално сме много ама мноооого по бедни от тях и е много смешно да гледаме от високо.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
33
rate up comment 5 rate down comment 9
chervenuh
преди 9 години
Значи рашките ще седят гладни и ще карат магарешки каруци :)И колко ще трае това? Ден до пладне. Докато очистят *** и Медведко.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
32
rate up comment 4 rate down comment 13
Стоян Петров
преди 9 години
Mavi ***, ти пък откъде знаеш, че не съм правоверен турчин? А вярно снощи ме лови за ауспуха и почувства, че той е цял, а не ***. Между другото малката имам чувството, че не си пиеш илачите редовно. А трябва!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
31
rate up comment 5 rate down comment 4
STRAHO
преди 9 години
...А ако поискаш АВТОНОМИЯ, то ти трябва да се обосновеш с правни аргументи и те ДА БЪДАТ ПРИЕТИ от унитарната държава !!!!!! ...както в случая с Крим
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
30
rate up comment 6 rate down comment 3
STRAHO
преди 9 години
Аз съм турчин и вашата гяурска държавица не ме интересува. Искам референдум в Кърджали и целия Делиорман за отделяне от България и присъединяване към Турция. Анадъму ***?"=====А ако поискаш АВТОНОМИЯ, то ти трябва да се обосновеш с правни аргументи като имаш предвид че, "Автономните области съществуват обективно като исторически или географски дадености."! Необходимо ли е да ти се разяснява в териториите на коя от двете държави първоначално са били посочените от теб области ? Да не говорим че Османска държава /турците там са просто доминиращ етнос/ вече НЕ съществува!???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
29
rate up comment 4 rate down comment 3
STRAHO
преди 9 години
"Аз съм турчин и вашата гяурска държавица не ме интересува. Искам референдум в Кърджали и целия Делиорман за отделяне от България и присъединяване към Турция. Анадъму ***?"=====А ако поискаш АВТОНОМИЯ, то ти трябва да се обосновеш с правни аргументи като имаш предвид че, "Автономните области съществуват обективно като исторически или географски дадености."! Необходимо ли е да ти се разяснява в териториите на коя от двете държави са били посочените от теб области? Да не говорим че Османска държава /турците там са просто доминиращ етнос/ вече НЕ съществува!???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
28
rate up comment 9 rate down comment 5
STRAHO
преди 9 години
Толкова за зелените човечета Киевските Русии и "агресията" на Русия. От друга страна, хунтата на практика незаконно управлява Украйна тъй като Украйна към момента на преврата си имаше законно избрано правителство и президент . Освен че управлява незаконно тази хунта разрешава на чужди войници и чужди военни съветници от какви ли не националности, да воюват срещу собствения и народ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
27
rate up comment 12 rate down comment 0
TIM
преди 9 години
Прочети колко пари са изсипани в западна европа и частност Германия по плана Маршал. Това можеха да го направят и в източна европа след 89 г., но уви други времена, други "нрави" (интереси)!Живеем в динамичен свят в който интересите не са константа!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още