IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Медведев: Европа ще плати за санкциите срещу Русия

Пазарните ниши, заети от руски или други чужди производители, няма пак да се заемат от европейски партньори, според руския премиер

15:16 | 20.09.14 г. 46
Медведев: Европа ще плати за санкциите срещу Русия

Европа ще трябва да плати за санкциите, наложени на Русия, със своя дял от руския пазар. Това заяви в Сочи премиерът на Руската федерация Дмитрий Медведев пред телевизия "Росия 1", предаде ИТАР-ТАСС.

"Е, рано или късно ще се разберем при всяко положение, та това е съвсем очевидно", каза той по повод взаимните ограничения, въведени от Русия и от ЕС, включително в достъпа до пазарите.

"Санкциите няма да продължат до безкрай", убеден е Медведев. "Обаче нишите от икономика ни, които вече ще бъдат заети - или от наши производители, както много се надяваме, или от други чужди производители - в тези ниши нашите европейски партньори няма да могат да се върнат", предупреди той. "Това е цената, която Европа ще трябва да плати", заяви Медведев.

Премиерът успокои предприемачите от Азия и от Латинска Америка, възнамеряващи да заемат мястото на европейските доставчици на руския пазар, с уверението, че ако се нормализират отношенията на Русия с Европа, това няма да застраши техните позиции във федерацията.

"Нали сме хора почтени", каза той. "Ако се разберем за нещо, ще спазваме наличните договори, включително с латиноамериканските си партньори и с азиатските също", заяви премиерът на Русия. "А онези, които ще искат пак да се върнат, ще могат да се върнат само в оня дял, който остане, нищо повече", изтъкна той.

Русия не планира в момента да намали броя на държавните ведомства, нито предвижда други промени в структурата на правителството. В случай на нужда обаче може да бъдат създадени нови министерства за отделни региони - например по въпросите на Сибир и на Урал, каквито бяха формирани за Крим, Далечния изток и Северен Кавказ, съобщи още в интервюто си Дмитрий Медведев.

Броят на федералните служители в отделните региони на Русия ще намалява, а пълномощията им ще се прехвърлят на по-долното равнище - на ниво субекти на федерацията, очерта министър-председателят една от тенденциите в развитието на властовите структури.

Експериментално голяма част от федералните пълномощия вече е прехвърлена на местно равнище в двата нови субекта на Русия - Крим и Севастопол, напомни той.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

16
rate up comment 13 rate down comment 4
STRAHO
преди 9 години
автономна република (Крим) Обърни внимание на думата А-В-Т-О-Н-О-М-Н-А!!!Това значи право на самоуправление до известна степен. Законността на референдума не подлежи на коментар. Резултата също. От там нататък, след "развода" тези хора ако искат и към Китай ще се присъединят. Украйна НЯМА думата. За какви човечета и Киевски Русии иде реч? Как Шотландците които имат подобен статут могат да избират но за Кримчани това не важи? Ако някой трябва да се оплаква от зелени човечета то това е Крим, а не Украйна. Що за логика?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 8 rate down comment 3
STRAHO
преди 9 години
" Административно деление на УкрайнаРепублика Украйна административно е разделена на една автономна република (Крим), 24 области и 2 града със специален статут (Киев и Севастопол).Административни области в Украйна са: Виницка, Волинска, Днепропетровска, Донецка, Житомирска, Закарпатска, Запорожка, Ивано-Франковска, Киевска, Кировоградска, Луганска, Лвовска, Николаевска, Одеска, Полтавска, Ровненска, Сумска, Тернополска, Харковска, Херсонска, Хмелницка, Черкаска, Черновицка и Черниговска област." Това за което пишеш, лесно се получава при образованието което в момента имаме! Просто не са наясно хората.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 16 rate down comment 7
trendline
преди 9 години
Една шепа хора непредставляващи болшинството от българския народ направиха всичко възможно умишлено и под външно давление да ни скарат с Русия.Интересно е и друго, сключеното мирно споразумение в Украйна не устройва САЩ и Европа. След като се "разправят" с ИДИЛ предполагам че ще разпалят друг конфликт около Русия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 8 rate down comment 6
STRAHO
преди 9 години
За какви Киевски Рус пишеш? Въпроса е много елементарен! Как точно Русия наруши териториалната цялост на Украйна?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 11 rate down comment 5
STRAHO
преди 9 години
Пиши де , как точно Русия наруши териториалната цялост на Украйна !??
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 7 rate down comment 8
milioner4e
преди 9 години
Споко, бе русофил. Говоря за съвсем различно нещо, само че някой като го пернат по соц. достойнството и досущ като комунистически вожд скача до небето като някой някой подивял абориген. Не ми се спори кой какви жертви е дал. Знае се обаче, кой е понесъл най-много бой.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 12 rate down comment 5
Mavi Goz
преди 9 години
А бре шебек неграмотен, да не се опитваш да сравняваш жертвите и материалните щети на руснаците и германците? Тука май верно стана сбирка на клуб "чавка ми изпи акъла"!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 13 rate down comment 3
dakl
преди 9 години
Азбучна истина е , влизането в един нов пазар е много по леко, отколкото връщането в стар , който доброволно си напуснал!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 11 rate down comment 12
milioner4e
преди 9 години
Не започвай и ти с Киевската рус и вечната принадлежност на Украйна към Русия, от както свят светува.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 12 rate down comment 14
milioner4e
преди 9 години
Те са свикнали на лишения, както и ние, защото никога не сме имали нищо така и те. Колкото до разглезения европеец имам да кажа, че Берлин е буквално сринат до основи и за 5 години е възроден и възстановяването на Европа от войната като цяло се случва за изключително малко време. Та не знам кой е разглезен този дето е загубил всичко и наваксва за 5-10 години или тези, които 100 години не са губили нищо, защото са нямали нищо, но не си мръдват и пръстта за да постигнат каквото и да било.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още