IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Visa спря операции в Крим

Компанията за международни разплащания е възпрепятствана от санкциите на САЩ срещу областта

21:22 | 26.12.14 г. 32
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Visa спря операции в Крим

Компанията за международни разплащания Visa преустанови операциите си в Крим след последния кръг от санкции, наложени от САЩ, съобщава MarketWatch.

"Благодарение на новите санкции срещу Крим на Visa сега е забранено да предлага своите продукти и услуги в областта“, заяви компанията. 

САЩ разшириха санкциите си срещу Русия по-рано този месец и за първи път наложиха широка забрана за правене на бизнес в Крим. Този ход показва, че Вашингтон се подготвя за продължително противопоставяне относно статута на полуострова, анексиран от Русия през март.

Спирането на операциите на Visa в Крим е последният инфраструктурен удар в региона. Украйна тази седмица прекъсна електроснабдяването и спря влаковете до областта, позовавайки се на недостиг на електричество в страната, тъй като бунтовниците в източната част са прекъснали доставките на въглища за електроцентралите. Преустановяването на железопътните услуги обаче може да означава, че Украйна увеличава своя натиск върху полуострова.

По-рано тази година Visa и другата водеща международна платежна услуга MasterCard спряха обслужването на няколко руски банки, които бяха засегнати от първите кръгове от западните санкции през март. Руските власти заявиха, че това ще стимулира дългоочакваното създаване на национална платежна система, която обаче все още не е стартирана.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 16 rate down comment 5
Сините камъни
преди 9 години
Че той кой губи от това?Чак не ми се вярва, че някои са способни сами да изрежат клона на който седят!По-скоро нещо друго се е случило.Не вярвам, че банкерите са толкова късогледи.Нещо друго е станало или ще става!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 15 rate down comment 11
michaelis
преди 9 години
Боли ги шапката добре дошли China UnionPayBank
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още