IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

133-те лъжи на Доналд Тръмп

Washington Post се опитва да изчисли колко пъти американският президент е излъгал от началото на мандата си

17:05 | 23.02.17 г. 29
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Добре известно е, че истината не е особена ценност за Доналд Тръмп. Американският всекидневник Washington Post си направи труда да пребори изречените от него лъжи от началото на мандата му.

Дали става дума за „алтернативни факти", за „кланета“, които никога не са съществували, или за измислени инциденти в Швеция - правителството на Тръмп има свое собствено отношение към истината.

Washington Post е направил изчисления, според които се оказва, че президентът на САЩ само от началото на мандата си е изказал 133 фалшиви или подвеждащи твърдения. Това е почти по четири лъжи на ден.

Специалистите на медията са си наумили да проучат всички изказвания, които Тръмп е дал по време на първите си 100 дни начело на страната. Досегашният резултат е красноречив – и като президент Тръмп показва същата склонност към подвеждащи и неверни твърдения, каквито изказваше и по време на кандидат-президентската надпревара, пише вестникът.

Тематично в повечето случаи става дума за имиграцията (24), за собствената му биография (18) и за работните места (17). И тук Тръмп показва предпочитанията си към Twitter: 34 лъжи са били разпространени от президента през услугата за кратки съобщения, при 31 случая става дума за индивидуални коментари, а 24 от общо 133 изказвания са част от подготвени речи.

Не е имало нито един ден, без Тръмп да даде лъжлива или подвеждаща информация, съобщава вестникът. В четири дни Тръмп дори е излъгал повече от седем пъти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 10:26 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

14
rate up comment 20 rate down comment 4
Атанасио
преди 7 години
Когато за пръв път видях тоя Тръмп и червената коса остана едно неприятно чувство в мен но сега вече съм сигурен ,че не е за президент и трябва да му се направят всички тестове и изследвания ,и за психопатияНо от друга страна ЕС ще се поучат ,че САЩ не има са съюзници и при първата опасност ще ги предадат - пожертват Темата е много голяма защото поради свързаността на финансите всяка грешна стъпка предизвиква ефектът на доминото и станалото през 1929г. и всички кризи станали досега ще са детска играчка заради отмяната на закона Дод-Франк и забраната на Волкър и т.н. и т.н. - http://e-vestnik.bg/20501/hishtnicheska-natsiya/Една от основните причини за кризата през 2008г. е премахването 1999год. на закона Глас-Стигъл от 1933г. с който не се допускаше спекулации и конфликти на интереси - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1752811994997027
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 20 rate down comment 15
StraightForward
преди 7 години
ХАХАХХАХ ПЪЛНИ НЕКАДЪРНИЦИ СТЕ СИ КАТО НЕГО, ВЪЗРАСТНИ И ЗИЛЪГАНИ!!! АЙДЕ ДА ОТИВАТЕ ПРИ ШУТИН, ТАМ ВИ Е НАЙ ДОБРЕ!!!?? ?ЯВНО !!ТРЪМПФФФ ОЗНАЧАВА ПРЪДНЯ, НЯМА КАК 73 ГОДИШЕН МЪЖ ДА Е ПО УМЕН ОТ ЦЕЛИЯТ СВЯТ ИЛИ ОТ АМЕРИКАНСКИЯ НАРОД .. НЕ МУ ДАВАМ МНОГО НА ТОЯ ПОСТ, ПРЕКАЛЕНО Е ДЕГРАДИРАЛ ВЕЧЕ!!! има и диагноза, има даже и разследване за менталното му състояние , ВИЕ СЕ КЕФИТЕ НА БОЛЕН ЧОВЕК, ТОЛКОВА ЛИ СТЕ СМЕШНИ!!???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 20 rate down comment 14
StraightForward
преди 7 години
поредния тежко болен възрастен, ммалоумник, катО ТЕБ!??? ТРЪМПФФФ ГОВОРИ ЗА ВЧЕРА, НЕ РАЗБРАЛ БИЛ, ЩОТО ДОЧУЛ !????ТОВА Е ОТ ЕДНА СЕДМИЦА, ВИЕ СЕГА ЛИ ЗАГРЯХТЕ, КАКВА ДЕМЕНЦИЯ ВИ Е НАДЕЖДАТА !??? В ЧЕРВЕН ТОТАЛИТАРИЗЪМ!!?? ХАХАХАХАНЯМА ШУТИН ДА ВРЪЩА КРИМ И ТОГАВА ЩЕ ИМА РАЗВИТИЕ ЗА НАС!!! ПОЗНАЙТЕ, ВИЕ КАКВА РОЛЯ ИМАТЕ В ТОВА!???ТОЛКОВА СТЕ ПРОСТИ И ММАЛОУМНИ, ЧЕ МЕ СРАМ, ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН!!??
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 20 rate down comment 13
StraightForward
преди 7 години
Ти си тежко, болен, Шутин е терорист докато не върне КРИМ!!! КАКВО СЪТРУДНИЧЕСТВО С РУСИЯ, КАТО ТЯ Е ТЕРОРИСТА, КОИТО ИЗНУДВА ПОЛОВИН ЕВРОПА !!??? тРЪМПФФ, СПЕЧЕЛИ С 150 МАКЕДОНСКИ САЙТА И ЛЪЖИТЕ ИМ!! СЪС АКТИВНОТО УЧАСТИЕ НА МОСКВА, СЪС 2 МЛН. ГЛАСА ПО МАЛКО ОТ КЛИНТЪН, НО ИЗБОРНАТА ИМ СИСТЕМА Е ТОВА, НЕ НЕЩО ДРУГО!! ТЯ НЕ Е СЪВЪРШЕНА, КАТО ТАЗИ НА СЛАВИ !!! Я НИ КАЖИ В ТАЗИ ВРЪЗКА ,КАКВО СТАНА В ШВЕЦИЯ И ДЕМЕНЦИЯТА НА ТОЗИ ВЪЗРАСТЕН ЧОВЕК!??
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 18 rate down comment 7
supertrader
преди 7 години
И как ще стане някой който не е плащал данъци и от това е натрупал състояние да е антисистемен ? Системата е огромни данъци за тези които плащат данъци за да са богати тези които "успяват" да не платят данъци. Тръмп ще махне това нещо от което е правил милиарди ? Да видим и да не вярваме, защото логиката сочи точно обратното. А по повод това че лъже..възрастен човек на 70 години който повтаря едно и също като развалена грамофонна плоча..това си е от възрастта. Единственната лъжа е че е антисистемен, бих повярвал ако той беше един човек който е плащал огромни данъци и това го е разорило..защото всички плащащи са разорени. Ако някой каже че пък Хилъри си ги е плащала, то тогава тя защо не е в отбора на разорените ? Смисъла на тази система е инплантиран в данъчната система и последната е основния инструмент за нейната реализация. Системата е богати които няма да плащат и бедни които да бъдат държани на дъното чрез данъчното бреме плюс осигурителното.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 31 rate down comment 5
Mavi Goz
преди 7 години
И нека не пропускаме факта, че Републиканската партия не беше безучастен зрител на предходните две изборни кампании в САЩ - "цветът" на републиканците се изниза през кандидатпрезидентската сцена и бе свален от там и освиркан позорно от американския избирател! Нека ги споменем: Джеб Буш, Джон Маккейн, Марко Рубио, Бен Карсън, Тед Круз, Ранд Пол, Крис Кристи, Скот Уокър... Некои от тях сега са най- големите критици на Тръмп - хора, които американските избиратели отхвърлиха, налагат на Тръмп, който получи подкрепата на народа, своите боклучави възгледи... И защо ли американците не ги избраха? Щото избирателите са ***? Или защото видяха, че единствената разлика между техните обещания и програми и тези на демократите Черню и Килъри е по-ниски данъци за най-богатите!!! Това е и единствената прилика между програмата на Тръмп и другите кандидати на РП! Оказва се, че Тръмп е единственият антисистемен президент на САЩ и иминно затова са го избрали! И сега виждаме зверската война на Системата срещу Народа...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 27 rate down comment 4
comet
преди 7 години
Опитна журналист/ка да обвинява политик в лъжа! ... ми звучи като *** от стария бърдак да надига вой че видиш ли, клиентът й я бил изоставил заради друга *** от нов бърдак, млада любовница или семейството. ...На писанията в американска масова медия бих обърнал внимание, само когато (например) публикува анализ че кулите от 9/11 са били съборени с взривяване отвътре, с последващ анализ на причините (и паралел със запалването на Райхстага и процесът срещу Ван дер Лубе). ... Ако ли не, ги прелиствам като поредната информация за Директива на Партията. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 31 rate down comment 4
Mavi Goz
преди 7 години
7. Прекратяване на привилегиите в държавните органи и служби за хора с нетрадиционна сексуална ориентация, 8. Връщане на САЩ към традиционните християнски ценности... И още няколко подобни...Всичко това американският народ подкрепи и гласува за Тръмп. Нека не пропускаме от вниманието си смазващата медийна кампания на Демократите, Клинтън и цялото ръководство на ЕС, както и "приятелския огън" в гръб от редиците на Републиканците...! И Тръмп спечели! Американците просто го избраха!И нека сравним Тръмп с най-големия си критик - онова жуже Маккейн, който се кандидатира от името на РП с цялата й подкрепа и бе премазан, позорно пребит на изборите от кенийския клепоух макак Хюсеин Обама... И сега този гном и немуподобните от името на американския народ пречат на Тръмп да изпълни предизборните си обещания, с които точно този народ го е посочил за Водач!!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 34 rate down comment 4
Mavi Goz
преди 7 години
Много ми си ще да споделя неколко факта относно Тръмп, които едноклетъчните преписвачи на чежди статии и участници в дискусията пропускат. Ще направя и уговорката, че Тръмп нито ми е зет, нито ми е сват, нито ми е симпатичен!Тръмп спечели изборите сам! Той спечели президентските избори в САЩ не от името, а ВЪПРЕКИ Републиканската партия, от чието име се кандидатира! За него грасува американският народ, а срещу него дори членовете на двете, уж противопоставени основни партии в САЩ!Тръмп спечели изборите с програма, която зародът на САЩ подкрепи с гласа си: 1. Връщане на производството в САЩ, 2. Спиране на нелегалното нахлуване на безпросветни дж^агали от джунглите на Лат. Америка, 3. Бецкомпромисно смазване на еслямистката напаст, 4. Нормализиране на отношенията с Русия, 5. Прекратянане на издръжката наНАТО за сметка на американския данъкоплатец, 6. Възстановяване на отношенията с най-верния съюзник на САЩ в Близкия Изток - Израел...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 45 rate down comment 3
toto 2
преди 7 години
Напук на всички медии той спечели ,явно никой не чете Папирите :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още