IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

133-те лъжи на Доналд Тръмп

Washington Post се опитва да изчисли колко пъти американският президент е излъгал от началото на мандата си

17:05 | 23.02.17 г. 29
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Добре известно е, че истината не е особена ценност за Доналд Тръмп. Американският всекидневник Washington Post си направи труда да пребори изречените от него лъжи от началото на мандата му.

Дали става дума за „алтернативни факти", за „кланета“, които никога не са съществували, или за измислени инциденти в Швеция - правителството на Тръмп има свое собствено отношение към истината.

Washington Post е направил изчисления, според които се оказва, че президентът на САЩ само от началото на мандата си е изказал 133 фалшиви или подвеждащи твърдения. Това е почти по четири лъжи на ден.

Специалистите на медията са си наумили да проучат всички изказвания, които Тръмп е дал по време на първите си 100 дни начело на страната. Досегашният резултат е красноречив – и като президент Тръмп показва същата склонност към подвеждащи и неверни твърдения, каквито изказваше и по време на кандидат-президентската надпревара, пише вестникът.

Тематично в повечето случаи става дума за имиграцията (24), за собствената му биография (18) и за работните места (17). И тук Тръмп показва предпочитанията си към Twitter: 34 лъжи са били разпространени от президента през услугата за кратки съобщения, при 31 случая става дума за индивидуални коментари, а 24 от общо 133 изказвания са част от подготвени речи.

Не е имало нито един ден, без Тръмп да даде лъжлива или подвеждаща информация, съобщава вестникът. В четири дни Тръмп дори е излъгал повече от седем пъти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 10:26 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

4
rate up comment 44 rate down comment 4
citizen_bg
преди 7 години
:))) Тея либера.сти ме свършват! Все едно като за тях и медийните им ***...***.ки да е писал имп. Юлиан:Дано никога не изкукуригам дотам, че да се радвам на твоите похвали, а не на твоите ругатни!... Бъди ми здрав, та да можеш все така да тънеш в поквара и да лаеш срещу мен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 47 rate down comment 4
Mavi Goz
преди 7 години
"... или за измислени инциденти в Швеция..."Мноо лъже тоя Тръмп, бре, Тошкова! Добре, че сте вие от Инвестора да сведете истината на Уошингтън поуст до предполагаемо-едноклетъчната ви аудитория, за да възтържествува Истината... хихи...Разликата, обаче, между вашите шитни тук и реалната истина е доста различна!!! Ето няколко примера, за да се почувстваш ти лично неудобно...За лъжите на Тръмп:https://m.youtube.com/watch?v=P4UlY86PkGUhttp://***.bbc.com/news/world-europe-39047455За реалностите в Швеция:https://m.youtube.com/watch?v=2IDBxPLp3i0
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 53 rate down comment 6
Jay Gould
преди 7 години
Отдавна не бяхте писали колко лош чичко е Тръмп!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 68 rate down comment 15
KPetkov
преди 7 години
Washington Post почнали първо с лъжите на Тръмп, защото преценили, че ако пробват да преброят техните (на Washington Post) нямало да им стигнат около 500 години.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още