IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 1900 загинаха при разрушително земетресение в Непал

ООН подготвя мащабна операция за оказване на помощ

09:53 | 26.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Над 1900 загинаха при разрушително земетресение в Непал

Над 1900 души са загинали при разрушително земетресение вчера в Непал, предадоха световните агенции. Данните са противоречиви, но броят на жертвите расте.

Според АП, която цитира непалските власти, загиналите до момента са най-малко 1970, като само 60 от тях не са в Непал. В столицата Катманду трусът е отнел живота на 721 души.

ООН подготвя мащабна операция за оказване на помощ на Непал, съобщи генералният секретар на организацията. "ООН помага на непалското правителство да координира  международните издирвателно-спасително действия и подготвя  голяма операция за оказване на помощ. Вече е ясно, че са загинали много хора. Освен това са нанесени значителни и необратими щети на културно-историческото наследство на Непал", отбеляза Бан Ки-мун.

От името на международната организация той изказа дълбоки съболезнования на непалското правителство и всички засегнати от стихията. Генералният секретар благодари на сътрудниците на службите за спешна помощ, които работят денонощно, опитвайки се да спасят живота на хората.

По информация на Ройтерс ранените при труса са над 4700.

(БТА)
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:12 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още