IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оградата по границата с Турция ще бъде довършена без обществена поръчка

Депутатите приеха на първо и на второ четене промени в ЗОП

14:53 | 20.04.16 г.
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

За дострояването на оградата по границата с Турция няма да се възлага обществена поръчка. Това решиха депутатите, които приеха на първо и на второ четене промени в Закона за обществените поръчки (ЗОП). 

Измененията бяха внесени от ГЕРБ и Патриотичния фронт (ПФ) по искане на премиера Бойко Борисов. С поправките управляващите искат да ускорят завършването на защитното съоръжение.

Общата дължина на оградата е 133 км - 33 км при Хасково, 35 км при Ямбол и 64 км в Бургаско. За изграждането й кабинетът отпусна първоначално 65 млн. лв., а след това и още 35 млн. лв. 

БСП се обявиха против промяната, защото това ще доведе до отпадане на контрола върху цената. "Не искаме да се подписваме на празен чек", обяви социалистът Жельо Бойчев. Според ГЕРБ обаче промяната не противоречи на европейското законодателство и била съгласувана с Агенцията за обществените поръчки.

Станислав Иванов от управляващата партия обвини БСП, че строената по тяхно време ограда вече се руши. Това ядоса Ангел Найденов от БСП, който започна строежа на съоръжението. 

"Имаше ерозия, заради която имаше наклон от 80 метра. Не обиждайте хората, участвали в това строителство Ако това е драма, какво да кажем за дупките по магистралите", попита той. 

В крайна сметка промяната бе приета с 84 гласа "за", 4 против и 4 въздържали се.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:23 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още