IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЧЕЗ: Ютилити секторът ще стане пионер във внедряването на нови технологии

Новите предизвикателства във връзка с либерализирането на пазара изискват секторът да се приспособи, заяви Цветанка Георгиева от ЧЕЗ ИКТ

17:58 | 31.08.17 г.
ЧЕЗ: Ютилити секторът ще стане пионер във внедряването на нови технологии

IT и ютилити браншът са тясно свързани. Доскоро ютилити компаниите не бяха от първите, които внедряваха каквито и да са технологични промени. Това каза Цветанка Георгиева, изпълнителен директор на ЧЕЗ Информационни и комуникационни технологии България, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Това е доста консервативен сектор", посочи тя.

"Едва последните проучвания показват, че новите предизвикателства във връзка с либерализирането на пазара - динамичните законови промени, непрестанно нарастващите изисквания на потребителите на тези услуги - изискват секторът да се приспособи. Този сектор, като такъв, който едва ли не последен въвежда технологични промени, се очаква до две-три години да стане един от секторите, които най-бързо ще станат пионери във внедряването на новите технологии", коментира Георгиева.

ЧЕЗ ИКТ е една от най-младите фирми в групата на ЧЕЗ България и е създадена във връзка с промяната на модела за предоставяне на услуги в областта на информационните технологии за групата на ЧЕЗ, предимно за обслужване на клиентите в рамките на групата в България, каза тя.

"Стартирахме 2015 година с един стратегически проект за прехвърляне на всички корпоративни, информационни системи от Чехия в България, което бе първото голямо предизвикателство за нашата голяма фирма. Последната фаза на проекта приключи тази година и вече можем да кажем, че всички информационни системи - корпоративни и локални - са в България. Обслужват се от колеги от България и партньорски организации, всичко на местно ниво".

Какво наложи създаването на компанията? Какво представлява новият модел на обслужване на клиентите на компанията? Как дигиталната трансформация ще даде ново оръжие на бизнеса? Вижте повече във видеото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:31 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още