IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Икономическият министър удължи с 2 години срока за софийския Лас Вегас

Крайният срок за изпълнението на проекта "Св. София" при Мусачево е 2019 г.

18:03 | 18.08.17 г. 5
<p>
	&nbsp;</p>
<p>
	<em>Снимка: Министерство на икономиката</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

 

Снимка: Министерство на икономиката

 

Министърът на икономиката Емил Караниколов е удължи. с 2 години срока за изпълнението на инвестиционен проект „Ваканционно-развлекателен комплекс Св. София“, съобщават от пресслужбата на Министерството на икономиката.

„За нас вие сте приоритетен инвеститор, ще се радвам да приключим този проект и да започнем реализацията на нов. Благодаря Ви, че сте тук и ще инвестирате в България“, коментира министърът при връчването на подновения сертификат на представителите на „България Дивелопмънт Холдингс Лимитед” ЕАД, които управляват проекта.

Целта на проекта е да се създаде един от най-големите туристически и развлекателни комплекси в Европа с хотели, конферентни зали, изложбени зали, закрит воден басейн, зелени площи, мол и др.

Предвижда се комплексът да бъде изграден в землищата на с. Равно поле и с. Мусачево, община Елин Пелин, Софийска област. Размерът на инвестицията е на стойност 1,625 млрд. лв. и предвижда създаването на 1 850 работни места.

По искане на инвеститора и на основание текстове от Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) е издаден сертификат, с който се удължава неговото действие с две години до 2019 г.

Правителството одобри и проект на допълнително споразумение към Меморандума за разбирателство от 04.08.2014 г., подписан между Правителството на Р България и „България Дивелопмънт Холдингс Лимитед” ЕАД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:10 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 0
redcretin
преди 6 години
Друг въпрос е за чий хей Лас Вегас, хазарта ли стимулираме?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 1
one_1980
преди 6 години
след две години нищо няма да се е променило с тази куха схема.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 2
Zdravko
преди 6 години
Аз искам да изградя космическа станция край София, дали ще ми дадат и на мен такъв сертификат, и ако може да е доживотен ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 14 rate down comment 0
BulgariaChina
преди 6 години
Не сте прав да се сърдите само на икономическия министър. Въпроса е защо снимката от МИ е изрязана и в Инвестора публикуват част от нея без глави например. В оригиналната снимка го има и др. Стамен Янев, който държи сертификат съвместно със Стивън Ло, който пък от своя страна бяга от правосъдието в Макао, където е осъден ефективно - ние пък му удължаваме инвестицията, която нема време да направи цели 4 години. Ако може някой да ми припомни какво пише в закона за насърчаване на инвестициите относно съдебното минало на инвеститорите......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 1
lubenmark
преди 6 години
Икомическият министър да бъде подведен под съдебна отговорност заради безотговорната си работа като държавен служител и работещ срещу интересите на България.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още