IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Министерството за председателството на ЕС подписа меморандум с 21 хотела

България има ангажимент към настаняването само на най-високопоставените гости - ръководителите на делегации и един от придружаващите ги делегати

22:33 | 23.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Министерство за Българското председателство на Съвета на ЕС</em></p>

Снимка: Министерство за Българското председателство на Съвета на ЕС

Меморандум за сътрудничество между Министерството за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз и 21 хотела и хотелски вериги подписа днес министър Лиляна Павлова в Министерския съвет, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Рамковото споразумение ангажира страните да си сътрудничат в организацията и логистиката по време на провеждането на Българското председателство през 2018 г. Хотелите са 3, 4 и 5-звездни и са разположени на територията на София. Някои от тях са в близост до основните сгради на провежданите по време на председателството събития - НДК и Резиденция "Бояна", други са в района на центъра и летище София. Целта е участниците сами да избират удобните за тях локации.

Страната ни, както всяка държава членка, която е ротационен председател на Съвета на ЕС, има ангажимент към настаняването само на най-високопоставените гости - ръководителите на делегации и един от придружаващите ги делегати. Става въпрос за около 2 хил. лица за периода на председателството. Хотелът за ВИП гостите беше избран чрез обществена поръчка, проведена през август, посочват от министерството.

Всички останали делегати сами резервират и плащат настаняването си. Наложената практика изисква страната-домакин само да препоръча подходящи хотели. За целта в системата за акредитация ще има информация за хотелите, която делегатите ще виждат по време на регистрирането си за участие в събитията на председателството и могат сами да избират измежду няколко от тях. Вече има календар на събитията, според който могат да бъдат планирани и правени необходимите резервации, отбелязват от ресорното министерство.

Над 22 хил. гости ще посетят страната ни в периода на първото българско председателство от 1 януари до 30 юни 2018 г. Очаква се те да реализират над 32 хил. нощувки, посочват от министерството.

Списъкът с хотелите е публикуван в сайта на министерството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:55 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още