IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нов опит за продажба на бившата гара "Пионер"

Правителството е одобрило продажбата на имота на заседанието на 16 юли, тръжната процедура ще се организира от новия транспортен министър

18:02 | 30.07.14 г.
Нов опит за продажба на бившата гара "Пионер"

Ще се направи нов опит да бъде продадена бившата гара „Пионер“ в София. Това е решило правителството на заседанието на 16 юли, става ясно от публикуваната в системата за правна информация на Министерския съвет стенограма.

Заради стойността му имотът, който се управлява от Националната компания „Железопътна инфраструктура“, трябва да бъде продаден от транспортния министър. Това обаче ще бъде направено от новото правителство, тъй като сегашното, което е в оставка, няма време да обяви търга.

Предложението за продажбата на някогашната гара „Пионер“ е внесено за обсъждане от министъра на транспорта Данаил Папазов. Той уточнява, че оценката на имота е над 500 хил. лева, което означава, че трябва да бъде организиран търг от транспортния министър.

Премиерът Пламен Орешарски отбелязва, че неговото правителство няма да финализира процедурата до края на мандата и предупреждава „да не излязат интерпретации след това, че набързо сме приели“.

Това е вторият опит за продажбата на гара „Пионер“. Първият датира от 2007 г., по времето на Тройната коалиция, като тогава се планираже и продажбата на старата гара „Сердика“. Върху част от терените на „Сердика“ в момента се строи парк „Възраждане“.

Тръжните процедури за имотите така и не тръгнаха заради съдебни спорове за земите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:29 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още