IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Севлиевско дружество влага 16 млн. лв. в нова производствена и складова база

Новите три сгради са с обща квадратура над 15 хил. кв. м, инвестицията ще създаде 250 нови работни места

18:02 | 24.04.15 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Кастело Прикаст</em></p>

Снимка: Кастело Прикаст

Севлиевското дружество „Паралел“ ЕООД, което произвежда пенополиуретан, инвестира 16 млн. лв. в изграждането на нова производствена и складова база в града.

Днес е направена първата копка за построяването на обекта, съобщиха от основния изпълнител на проектантските и строителни дейности "Кастело Прикаст".

Строителството на обекта е вторият етап от проект за разширяване на производствените мощности на компанията от Севлиево, която освен това е и производител на матраците с търговска марка "НАНИ". 

Новите три сгради са с обща квадратура над 15 хил. квадратни метра и са разположени в съседство на сградата на „Паралел“, открита през януари.

Плановете за изпълнение на новия обект предвиждат кратки срокове за изпълнение и пуск на сградите. До края на годината ще бъде осъществено строителството на сградите, в които ще се помещават основното производство и автоматизираният склад, а през януари 2016 г. ще бъде завършена сградата за допълващото производство.

Инвестицията ще създаде 250 нови работни места. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:50 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още