IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Силен ръст на търсенето на жилища в затворени комплекси в София отчита агенция

Притегателни фактори за купувачите са собствените паркоместа, зелените площи, по-голямото отстояние между сградите и допълнителните удобства

13:10 | 21.06.16 г. 6
Силен ръст на търсенето на жилища в затворени комплекси в София отчита агенция

Търсенето на жилища в затворени комплекси в София отчита 25% ръст от началото на годината спрямо същия период на миналата година, сочат данни на консултантската компания RE/MAX Lux.

Данните на компанията се основават на запитване до над 600 нейни клиенти.

Жилищата в затворени комплекси се търсят основно за собствено ползване. Купувачи са обикновено млади хора, с перспективни професии и с добри доходи.

Основно се търсят тристайни и двустайни апартаменти. Повече от половината от сделките се плащат с пари в брой, посочва още агенцията.

Посоката като цяло е хората да изкарват спестяванията си от банките и да ги инвестират в пазара на недвижими имоти заради ниските лихви по депозитите. Средностатистическият купувач държи на сигурността, на доказалия се инвеститор, търсят се схеми на плащане, които предпазват купувача – с минимална първоначална вноска, а по-голямата част да се изплати при предаването на обекта“, коментира собственикът на компанията Диньо Добрев.

Купувачите на жилища се насочват към затворени комплекси заради комфорта и спокойствието на затворената среда, както и допълнителните удобства - СПА център, химическо чистене, магазини и други.

Друг притегателен фактор са зелените площи, по-големите отстояния между сградите, по-лесното управление и поддръжка, собствено паркомясто.

Клиентите посочват, че с най-голяма важност за тях е наличието на паркомясто или гараж – над 88% са го отбелязали като първо изискване. Малко под 7 на сто от участниците в анкетата изразяват предпочитание комплексът да има детски кът, а също толкова желаят да имат градина.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 1 rate down comment 1
OPASEN
преди 7 години
Има търсене, има и сделки - за справка поинтересувайте се от цените и ще видите, че са се вдигнали яко, а това не се получава от търсене, а от сделки!После, в затворените комплекси има всичко, вкл. площадки за деца, дори басейни, магазини, гаражи ... хайде стига хейт за всяка дума само заради хейта!Наемателите - не само, че не съм оставал и ден без наемател, но нямам грижи с тях! Цените са много прилични и доходността е около 7-8 % годишно, а това е доходност, която не може да се намери лесно, а тук дори не включвам повишаването на цените на имотите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 5 rate down comment 2
pepince
преди 7 години
Хахахааа, "Силен ръст на търсенето на жилища в затворени комплекси" ...брокИрите и пишман строителите яко са огладнели...а да не забравим и лихварите, а те надуват най-яко балонЯ...да видим до кога :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 7 rate down comment 2
darkside
преди 7 години
Наематели се намират трудно, свестни наематели имам предвид..... от друга страна една малка промяна в лихвите по депозитите нагоре и целия пазар ще се сгромоляса. И това ще стане.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 3
master of the seven
преди 7 години
Брокерски подвеждащи статии. Пише ТЪРСЕНЕТО, повтарям ТЪРСЕНЕТО, а не закупуването, И после в статията се прави елегантна хватка, поздрави на автора за което. и се казва че повечето от сделките са в кеш:):):). И веднага се прави заключението че се хората си теглят парите от банките. Ама че това били сделки на зелено, става чсно едва по нататък в статията. Демек говорим за 4 цифрени суми за СДЕЛКА. Ръст на сделките мале мила... И още нещо, 88% искат гараж, а само 7% искат място за игра на деца????? За хората колите са по-важни от децата ли? Май автора се е поувлякъл и подценява читателите си. Пускаме в ход елементарната логика и най- логичното нещо е да заключим че 7% е отговора на един човек. Демек ПРЕДСТАВИТЕЛНАТА анкета е проведена сред ВСИЧКИТЕ купувачи, които най-вероятно са,,,,,14 души. Ама не се притеснявайте има ръст на търсенето.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 3
Aldebaran de Tauro
преди 7 години
Разбира се, че има голямо търсене: вички търсят, единици плащат.... "Посоката като цяло е хората да изкарват спестяванията си от банките и да ги инвестират в пазара на недвижими имоти заради ниските лихви по депозитите"..Да, даването на професионално мнение за промяна на волатилноста обикновено води до повишаването на приходите на брокерите (трейдърите) :-). Цените или трябва да падат или да се вдигат, ако стоят на едно ниво няма сделки и келепир-че.Виж, при асет- и фонд-мениджърите нещата не стоят така. :-)#liquidity #conundrum #private #real #estate
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 6
skeptika
преди 7 години
може и да има търсене , но няма Разрешение"" от профенЕрите у форумо...които Още чакат Спад на цените ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още