IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Т-Маркет" купува 12 магазина на оттеглилия се дискаунтър Penny

Магазините се намират в София, Радомир, Раднево, Гоце Делчев и други по-малки градове

16:02 | 30.05.16 г.
"Т-Маркет" купува 12 магазина на оттеглилия се дискаунтър Penny

Собственикът на веригата магазини „Т-Маркет“ - „Максима България“, купува 12 магазина на дискаунтъра Penny на REWE, който напусна българския пазар през миналата година.

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е одобрила сделката, като в решението се посочва, че тя не представлява концентрация по смисъла на Закона за защита на конкуренцията.

Магазините, които „Т-Маркет“ купува, се намират в Берковица, Бяла Слатина, Павликени, Попово, Ловеч, Козлодуй, Омуртаг, Разлог, Гоце Делчев, Раднево, Радомир и София, става ясно от решението на антимонополното ведомство.

Сделката се осъществява с дружеството „Рила Проект“ ЕООД – дружеството, което отговаряше за имотите на Penny в България.

Около половината от магазините на оттеглилата се верига - общо около 40, вече са продадени или отдадени под наем. Една част от тях бяха придобити от другата верига на REWE в България – Billa, а друга – от по-малки търговци на местно ниво.

Penny спря работа у нас, считано от октомври 2015 г. Веригата имаше магазини както в областни градове, така и в по-малки населени места.

Справка в търговския регистър показва, че част от имотите на „Рила Проект“, включително и логистичния център на Penny край Елин Пелин, са отделени в друго дружество - “РЕВЕ Проект“, което в началото на годината е купено от „Билла недвижимости“. За продажба остават още няколко имота на оттеглилата се верига – в Русе, Сливен и още няколко града, включително и само парцели.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:07 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още