IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Тракия Глас България“ получи разрешение за проучване на подземни богатства

Фирмата ще вложи поне 170 хил. лв. в проучвателни дейности

15:51 | 24.08.16 г.
„Тракия Глас България“ получи разрешение за проучване на подземни богатства

Правителството одобри издаването на две разрешения за проучване на подземни богатства на днешното си заседание, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Министрите одобриха издаването на разрешение за търсене и проучване на неметални полезни изкопаеми – индустриални минерали, в площта „Трънливата нива“, разположена на територията на община Елена, област Велико Търново.

Разрешението се дава на „Тракия Глас България“ ЕАД за срок от две години. През този период титулярът ще вложи минимум 170 600 лв. в проучвателни дейности и над 17 хил. лв. за мероприятия по опазване на околната среда.

Разрешение за проучване на възможностите за добив на скалнооблицовъчни материали от площта „Мизия запад“ получава „Булнед АМД” за срок от една година. Теренът се намира в землището на с. Върбешница, община Мездра. Минималният очакван размер на инвестициите е 46 хил. лева, а в екомероприятия ще бъдат вложени 4000 лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:19 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още