IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бизнесът в Гърция зове за бързо споразумение с кредиторите

Затворените банки донесоха неизчислими загуби за бизнеса, защото се загуби доверието, заявиха в открито писмо до властите търговци и предприемачи

13:00 | 06.07.15 г. 4
Бизнесът в Гърция зове за бързо споразумение с кредиторите

Търговците и предприемачите в Гърция призоваха премиера Алексис Ципрас за по-бързо постигане на споразумение с кредиторите, за да бъде предотвратен фалит на страната, съобщи БТА.

В открито писмо до Ципрас, цитирано от гръцките вестници, председателят на националната конфедерация по търговия и предприемачество Василис Коркидис призова за създаване на общ фронт в страната от здрави сили от предприемаческите среди и икономиката, така че да бъдат намерени решения на натрупалите се проблеми на гръцкия пазар.

В писмото търговци и предприемачи алармират, че загубите от затварянето на банките в Гъция са неизчислими, тъй като се е загубило доверието на търговците.

В тази връзка Коркидис предлага на премиера да покани на среща социалните партньори, работодателите и работещите, за да бъде изготвен обществен договор между тях, преди да отпътува за Брюксел, за да преговаря с eвропейските партньори.

"Единственият начин да подсилим позицията си в Европа и да избегнем опасността от фалит, рухване на малките и
средни предприятия и изпадане в международна икономическа изолация, е да бъде постигнат такъв обществен договор", смята Коркидис.

Развитието на ситуацията в южната ни съседка можете да проследите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:25 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
STRAHO
преди 8 години
Пари се печатат. Прарите са просто преносители на ПРАВА! Това което всеки национален бизнес елит трябва да си набие в главата е, че без подкрепата на народа от който произлиза го чака катастрофа! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 2
крас
преди 8 години
КОЛКО МИЛО - договора с народа да бъде заменен с изготвен обществен договор с тях!КОГАТО РАФАЕЛ КОРЕА ПРЕГОВАРЯШЕ С КРЕДИТОРИТЕ НА ЕКВАДОР ТОЙ ИМ ПРЕДСТАВИ ФАКТИТЕ НА "ОМРАЗНИЯ" ДЪЛГ ПОКАЗВАЩИ НЕСЪЩЕСТВУВАЩИ ВЗЕМАНИЯ КОИТО БЯХА ОТПИСАНИ ОТ СЪДА. ИНТЕРЕСНО КАКЪВ ЩЕ Е СЛЕДВАЩИЯ ХОД НА ЦИПРАС?ВСЪШНОСТ НАЧИНА ПО КОЙТО СЕ ДВИЖАТ НЕЩАТА Е САМО ЕДИН - въвеждане на драхмата съпроводено от изтеглянето от пазара на ГРЪЦКИТЕ ЕВРА гарантирани от централната им банка.Замяната на ГРЪЦКОТО ЕВРО с драхмата ЩЕ ОТПУШИ СПЕКУЛАТА НА ПАЗАРА НЕ САМО НА ГРЪЦКИ ЕВРА, НО И НА ИТАЛИАНСКИ, ИСПАНСКИ НЕМСКИ ... АКО ТОВА СЕ СЛУЧИ, ЦИПРАС НАИСТИНА ЩЕ ВЗРИВИ ЕВРОТО И ЕВРОПА.МОЖЕ БИ ТОВА Е ЦЕЛТА НА ГЕРМАНИЯ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 1
юрист
преди 8 години
"...Бизнесът в Гърция зове за бързо споразумение с кредиторите..."Като бизнесмени би следвало да знаете, че при 95% от сделките има поне две насрещни страни. Сега- вашата насрещна страна - Германия и еврозоната- НЕ ЖЕЛАЕ точно в този момент да сключва споразумение с вас.Честит грекзит и неадрахма!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още