IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изпълнителният директор на VTB Capital Атанас Бостанджиев напуска поста

Ръководителят на звеното за задгранични операции в най-голямата инвестиционна банка в Русия прекара три години на различни постове в компанията

14:26 | 15.07.14 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Изпълнителният директор на VTB Capital Атанас Бостанджиев напуска поста

Главният изпълнителен директор на VTB Capital International Атанас Бостанджиев, който оглавява задграничните операции в най-голямата инвестиционна банка в Русия, ще напусне след три години на различни постове в компанията.

За негов временен заместник е избран главният финансов директор Ник Хът, посочи пресслужбата на VTB Capital, цитирана от Bloomberg.

Бостанджиев бе нает от VTB Capital през май 2011 г. от Goldman Sachs Group Inc, където бе съдружник, отговарящ за бизнеса с нововъзникващите пазари в Централна и Източна Европа, Близкия Изток и Африка. Преди това той заемаше ръководна позоция и в Merrill Lynch & Со в Лондон.

VTB Capital International се размина със своите цели за рентабилността в последните пет години, посочи през ноември миналата година Атанас Бостанджиев. Той предложи затваряне на част от подразделенията на финансовото дружество и премахване на общо 231 работни места.

Базираният в Лондон българин не бе открит за коментар от Bloomberg.

Звеното за задграничните операции на VTB Capital притежава офиси в Лондон, Ню Йорк, Хонконг, Дубай, Сингапур и София, според уебсайта на фирмата.

Инвестиционните банки в Русия, водени от VTB Capital, Sberbank CIB и JPMorgan Chase & Co, отчетоха спад от 69 на сто в таксите за текущата година до 18 май според данни на Freeman & Со. VTB Capital, която е най-голямата компания, оперираща на местния дългов и капиталов пазар, спечели 101 млн. долара от такси през 2013 г. – повече от всяко друго дружество на територията на Русия.

За да се справи с понижаващите се постъпления, VTB Capital планира да намали разходите за заплати в звеното си за корпоративни инвестиции с 15 на сто през 2014 г. и 2015 г., показва презентация, публикувана на уебсайта на фирмата.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 0
Димитър Вучев
преди 9 години
Коригирано е, благодаря :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
vv1969
преди 9 години
"премахване на общо 231 556 работни места." Според мен цифрата е преувеличена и става въпрос за само 231 места. Има статия в интернет където пише: "Ex-Goldmanite Bostandjiev has produced a strategy document suggesting that VTB Capital fire 40% of its international staff (231 people) in order to save money."Статията е тук:http://news.efinancialcareers.com/uk-en/158508/ex-goldman-banker-who-hired-hundreds-now-wants-to-fire-them-all/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още