IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Македонските власти разбиха терористична група в Куманово

Групата е влязла от съседна държава и е добре въоръжена, посочиха от вътрешното министерство

17:55 | 09.05.15 г. 6
Македонските власти разбиха терористична група в Куманово

Македонското министерство на вътрешните работи съобщи, че в Куманово е извършено терористично нападение, предаде БТА. Полицейската акция за разбиване на въоръжената терористична група в квартал "Диво населие" в Куманово все още продължава.

Заради акцията на полицията лидерът на опозицията Зоран Заев призова да бъдат отменени антиправителствените протести в страната, допълва агенция "Фокус". 

Поради спецификата на терена полицията напредва постепенно и претърсва всички къщи, съобщи говорителят на институцията Иво Котевски, цитиран от агенция МИА. Според него става въпрос за добре въоръжена група, която е въоръжена с автоматично оръжие и с бомби.

Групата е влязла нелегално в Македония от съседна държава и чрез свои поддръжници се установила и подготвила за бъдещи терористични действия.

"Компетентните служби при министерството успяха да установят местонахождението й в няколко къщи в квартал "Диво населие". Става въпрос за добре въоръжена и обучена за борба в такива условия група. Въз основа на предишни информации беше изготвен план за действие и беше формиран щаб, който да координира действията на терена. Около 5 часа днес специалните части започнаха да реализират плана", каза Котевски.

По-рано медиите предадоха за 15 пострадали полиции при операцията. Загинали са осемгодишно момиче и нейните родители, сочат съобщенията без да дават повече подробности за тях.

Според съобщенията на властите полицаите срещнали ожесточена съпротива от терористите, които ги нападнали с автоматично оръжие, бомби и снайперистки огън.

"На нападението бе отговорено изключително внимателно и адекватно на ситуацията. Призоваваме гражданите и обществеността да запазят самообладание, да се въздържат. Поради чувствителността на ситуацията в този момент не бихме съобщавали допълнителни подробности", каза Котевски и обяви, че МВР по-късно ще даде по-пълна информация за взетите мерки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 1 rate down comment 0
sladur
преди 8 години
Ше се опраят нама страшно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 5
khao
преди 8 години
Русия де, нали и аз това говоря
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 1
michaelis11
преди 8 години
не просто ти не знаеш, коя е Империята на Хаоса....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 12
khao
преди 8 години
... благодарение на Империята на Хаоса Руснаците не са чак толкова силни и богати че да правят золуми във всичките изброени държави, а сърбите даже изнасят манджа за тях, хептем няма смисъл... пак си пил алкохол
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 6
michaelis11
преди 8 години
опааа айде сега и такива мисля ше се пръкнат и в Сърбия и Унгария .... :)) в Турция ше бъдат изгърбени, но в Европата разни "въоръжени групи" от немай къде ше си праат квот си искат, благодарение на Империята на Хаоса
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 0
Сините камъни
преди 8 години
Доста притеснително!Дано има добро развитие!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още