IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кристин Лагард е единственият кандидат за директор на МВФ

Това на практика означава втори мандат за нея от юли

17:44 | 11.02.16 г. 3
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Кристин Лагард е единственият кандидат за поста управляващ директор на Международния валутен фонд (МВФ), което на практика означава втори мандат за нея от юли, съобщи Франс прес.

Лагард е първата жена начело на институцията, която оглави през 2011 година, отбелязва Ройтерс.

Тя официално обяви кандидатурата си на 22 януари и получи широка подкрепа в Европа, САЩ и Латинска Америка.

В днешното официално съобщение на МВФ се посочва, че Съветът на изпълнителните директори на организацията, който представлява 188-те страни членки, ще изслуша Лагард и желае да вземе решението възможно най-бързо.

Окончателният му избор, който не се очаква да донесе изненади, трябва да бъде направен до началото на март.

Изборът на нов ръководител на МВФ ще бъде безалтернативен. Кристин Лагард няма съперници, коментира доайенът на съвета на директорите на Фонда руснакът Алексей Можин, цитиран от ТАСС.

Периодът за издигане на номинации за поста управляващ директор на МВФ приключи вчера. Номиниран е един кандидат - действащият управляващ директор Кристин Лагард, уточни Можин.

По силата на неписано правило европейците определят свой представител за ръководител на МВФ, докато американците си запазват председателския пост на Световната банка, припомня АФП.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:35 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 14 rate down comment 0
scott
преди 8 години
нобел,Лагард никога, никога, ама никога не мож да го докара като речта на Т.Живков пред 13-ти конгрес на БКП - Примерно. Нема да и стигне времето и ше гласуват ПРОТИВ! Да не говорим, че до най-висшите образци като речите на ВЕЛИКИЯ ВОЖД - направо нема речник.А иначе, по същество си прав.Дати кажем: ако още от живково време бех почнал за финансис - сега да съм яко напред. преди магурата незнаех нищо. И последно: МАРКС ЕКАЗАЛ: "СОЦИАЛИМА ЩЕ ДОЙДЕ ТАКА, ЧЕ НИКОЯ НЯМА ДА ГО УСЕТИ." Винаги съм се чудел на тва, но сега вече ЗНАМ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още