IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Резервациите за сафари в Африка намаляват рязко заради ебола

Традиционните сафари дестинации са далеч от епицентъра на заразата, сочат обаче туроператори

16:56 | 19.10.14 г. 1
Резервациите за сафари в Африка намаляват рязко заради ебола

Туристическите пътувания за сафари в Африка е напът да постигне исторически връх през 2014 година, съобщава CNN. Индустрията обаче вече усеща проблема, свързан с разпространението на болестта ебола на континента.

Повече от фирмите, които организират сафарита, отчитат намаления на резервациите за 2015 година с между 20 и 70 на сто. Основните сафари дестинации са в южната и източната част на Африка, тоест далеч от районите с разпространение на болестта на този етап.

Коментарите на анализаторите са, че много от клиентите на компаниите за организиране на сафари приемат Африка като единна държава и оценяват като сериозен риска от ебола.

„Повечето хора не осъзнават, че Източна и Южна Африка са толкова далеч от местата с ебола, както е Европа от Южна Америка”, заявява един от основателите на сайт за резервации на сафари пътуване Вутер Вергеер.

По негови думи всички страни, в които се организират сафарита, са предприели стриктни мерки срещу болестта и рискът на този етап е минимален.

За тази година няма голям брой анулирани пътешествия, защото сафари се организира месеци по-рано и се изисква авансово плащане, коментират анализаторите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Сините камъни
преди 9 години
Ей, тая ебола ми спести 20 000 евро!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още