IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Bank отчете изненадваща печалба

Акциите на най-голямата германска банка са поевтинели с 26% от началото на годината

10:43 | 28.04.16 г. 6
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Най-голямата германска банка Deutsche Bank AG отчете изненадваща печалба за първото тримесечие след спад на съдебните разходи и по-добро представяне на подразделението за търговия с финансови инструменти от очакванията, предаде Bloomberg.

Нетната печалба спада до 214 млн. евро от 544 млн. евро през същия период година по-рано, съобщи компанията днес. Средната прогноза на шестима анализатори, анкетирани от Bloomberg, беше за загуба в размер на 484,3 млн. евро. Прогнозите варираха от печалба за 244 млн. евро до загуба за 1,44 млрд. евро.

Главният изпълнителен директор Джон Краян, който е под натиск да възстанови инвеститорското доверие в кредитора, пое ангажимент да съкрати 9 хил. работни места, да продаде по-рисковите активи и да спре раздаването на дивиденти като част от по-голям план за преструктуриране. Миналия месец той заяви, че не очаква банката да излезе на печалба тази година.

„Както знаете, бизнес условията бяха предизвикателни през тримесечието, особено през януари и февруари, тъй като участниците на финансовия пазар реагираха на опасенията за перспективите пред глобалната икономика – това се отрази и на нашите резултати“, пишат Краян и другият изпълнителен директор Юрген Фитчен в изявление към отчета. „Перспективата пред икономиката и финансовия пазар остава несигурна. Но както може да видите, ние бележим напредък на много фронтове.”

Акциите на Deutsche Bank са поевтинели с 26% тази година. За сравнение, книжата на Credit Suisse Group AG, която също свива най-рисковия си бизнес, са загубили 31% от стойността си през този период, докато индексът Bloomberg Europe Banks and Financial Services Index е паднал с 15%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 11:07 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

6
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 8 години
а твоя господар кой е ? :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 2
nobel
преди 8 години
Да не говорим, че печалбата е била неочаквана и за самото ръководство на банката.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 3
nobel
преди 8 години
Ако прочетете още веднъж статията, или дори само заглавието ще видите, че печалбата е била ИЗНЕНАДВАЩА и при това не само за *** от форума, а и за много други *** на далеч по-високо ниво. Това все още не доказва, че всичко в Дойче Банк е ОК.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 5
Ivan.r
преди 8 години
Хаха кой бе :D В тоя форум има само русофиле и русофобе, всичкото ***. Икономическите им прогнози базирани на идеологическите им възприятия дали Путин е добър или лош. Или евентуално е на лице сгрешена паричната система.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 2
Stone_Kold
преди 8 години
в звезди4ките е ииддииооттитте
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 2
Stone_Kold
преди 8 години
тука *** се надпреварваха да предсказват как утре банката щяла да фалира и да не се търгуват акциите и...и за еврака така говореха 4е е пътник и да обръщаме си4ко в доларе, само като 4уеш и про4етеш такива идиотизми и си правиш изводите за разбира4ите
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още