IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Франция планира да спре добива на петрол и газ до 2040 г.

Правителството представи законопроект, с който цели да потвърди едно от предизборните обещания на Макрон

19:51 | 06.09.17 г. 5
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Франция иска да бъде в първите редици и планира да спре макар и скромното си производство на петрол и газ до 2040 година, надявайки се да убеди и други страни да последват примера й, предаде AFP.

С такова изявление излезе днес президентът Еманюел Макрон, цитиран от говорителя на правителството Кристоф Кастанер при представянето на проектозакон в тази насока. Текстът бе представен от министъра на екологичния и солидарен преход Никола Юло. Правителството иска законът да бъде приет до края на годината, за да се потвърди едно от предизборните обещания на Макрон.

Проектът предвижда да не бъде издавано нито едно разрешително за разработка на изкопаеми течни горива, което ще сложи край на търсенето на нови залежи на петрол и газ.

Освен това съществуващите концесии няма да бъдат подновявани след 2040 година.

Разпоредбите се отнасят както за сушата, така и за офшорни проекти, както в континентална Франция, така и в отвъдморските територии.

(БТА)
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:44 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 3
scott
преди 6 години
еми импе, отговаряй си сам.марионетката бе монтирана и сега требва да свърши истинска работа за кукловодите ит кръгъ билденберг. а именно: разширяване не експеримента мултикултурализ+еко и у могъще индустрялна държава. нещо като победата на воср в ссср! просто неска учените залагат различен експеримент. мащаба и терена - същите. с думите на ленин: тва е победата на соцялистическата революциа във една голяма и отделновзета страна. първа стъпка към...............А ИНАЧЕ - МИШКИТЕ СА НОМЕРИРАНИ И ПРОШНУРОВАНИ. СПИРАЙ НЕФТА БЕ! Щот кукловода не мож да понася пластмасовата смрад повече. и дори подкрепящата го маса-консуматор го дразни. требват лишениа и разраждане за тех.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 3
studioaa
преди 6 години
Тези *** на какво планират да се топлят през зимата? На кравешки екскременти ли? Освен това гласуването на подобен проектозакон е абсурдно при положение, че той ще бъде отменен до 2040. Макарон ще предизвика втора Велика Френска Революция до края на мандата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 4
majnata
преди 6 години
Глобално затопляне има само в нечии глави .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 7
fri
преди 6 години
А кога Германия ще спре добива на въглища, които отровиха атмосферата на цялата Земя и са основна причина за Глобалното затопляне и климатични катаклизми?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още